7. PULA GUITAR FEST

Ove godine se 7. Pula Guitar Fest održao 18. i 19. svibnja u osam kategorija odnosno šest solističkih kategorija i dvije kategorije komorne glazbe za osnovnu i srednju školu te je sudjelovalo oko 200 natjecatelja, mentora te polaznika masterclassa na gitari iz Hrvatske i Slovenije.

Cjelokupno natjecanje se održavalo na Fakultetu za ekonomiju i turizam „Dr. Mijo Mirković“, a koncert solista na gitari Natana Zlodre i podjela pehara, diploma te nagrada naših sponzora (Euro-Unit i Savarez) pobjednicima subote, održala se 18.05. u Europskom centru za mir i razvoj UN-a. Podjela pehara, diploma te nagrada naših sponzora pobjednicima nedjelje dodijelila se nakon zadnje kategorije koja se natjecala 19.05.

Pobjednici ovogodišnjeg 7. Pula Guitar Festa:

Kategorija Baby: Marijeta Nađfej (Omiš),

Kategorija I: Ela Kovačić (Zdenci Brdovečki),

Kategorija II: Chiara Vukadinović (Antonci),

Kategorija III: Niko Ratković (Zagreb),

Kategorija IV: Borna Simeunović (Konjščina),

Kategorija V: Ana Tukša (Bjelovar),

Kategorija VI: Duo Machiato (Poreč).

Apsolutna pobjednica natjecanja je Chiara Vukadinović iz Antonaca, mentora Hrvoja Hleba, sa ukupno osvojenih 99,10 bodova.

Natjecatelje su ocjenjivali poznati profesori gitare u sastavu: Antonio Rumenović, Vlade Brzović, Tamara Perc, Hrvoje Ton, Zrinko Jurić-Čivro, Moreno Vinceković, Ante Radnić, Slađana Čolović, Danko Jukić, Vladimir Šimunov, Tamara Katanica te Hrvoje Hleb.

Pored natjecanja paralelno se održavao i masterclasss koji su vodili Slađana Čolović te Antonio Rumenović.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Pula, a sponzori: Euro-Unit Croatia te Savarez.

Organizator je OKUD ISTRA, a voditelj manifestacije: Aleks Nadišić

Autor fotografija s natjecanja: Elzana Duša


Pin It on Pinterest