Gradonačelnik Pule Boris Miletić dao podršku WRC-u u Istri

 

U sklopu službenog posjeta delagacije FIA-WRC (Svjetske automobilističke federacije) Hrvatskoj s ciljem razmatranja mogućnosti dovođenja prestižnog svjetskog rally prvenstva u Hrvatsku, odnosno Istru, predstavnici FIA-e su, nakon prijeme kod predsjenika Vlade i Sabora, jučer posjetili i Pulu. Ispred pulske Arene dočekao ih je pulski gradonačelnik Boris Miletić zajedno s pročelnikom Ureda Grada Aleksandrom Matićem. Delagacija, predvođenaDanielom Šaškinom, jednim od najuspješnijih hrvatskih rally vozača ukratko je pojasnila svoju intenciju organizacije jednog takvog prestižnog rally prvenstava u Istri koju je podržao i gradonačelnik Boris Miletić. Naime, takvu sportsku manifestaciju u prosjeku prati oko 800 milijuna ljudi u svijetu i u destinaciju privuče 300 tisuća gledatelja. „Izuzetno mi je drago što naši gosti razmatraju Pulu i Istru kao potencijalnu destinaciju za održavanje svjetskog rally prvenstva koje bi dodatno promoviralo naš grad i cijelu regiju diljem svijeta“ istaknuo je Boris Miletić.

Predstavnici delegacije u sastavu FIA direktora discipline Rally-a Jarmo Mahonena, direktora WRC Promotera Olivera Ciesla, izvršnog direktora WRC evenata Simona Larkina s hrvatskom delegacijom Organizacijskog Odbora Croatia Rally-a i Hrvatskog Auto i Karting saveza, iskoristili su priliku razgledati pulske znamenisti te se upoznati s brojnim manifestacijama koje se održavaju u amfiteatru između koje je za sportaše posebno zanimljiv hokej na ledu, spektakl koji je zabilježen diljem svijeta.

U sklopu posjeta Hrvatskoj delegacija će obići još nekoliko istarskih gradova, među kojima i Poreč prilikom čega će ih ugostiti gradonačelnik Edi Štifanić, a sve kako bi pobliže razmotrili lokacije i mogućnosti organizacije utrke.

Pin It on Pinterest