Deseti Monte Librić veselo najavljen u centru Pule

 

Još jedna uvertira u Monte Librić započet će u nedjelju, 23. travnja u 11 sati na Narodnom trgu, na pulskoj tržnici.    

Deseti, jubilarni festival dječje knjige Monte Librić u subotu, 22.travnja prijepodne najavljen je uz pjesmu i ples u centru Pule. U programu, koji je režirao redatelj i prodekan Umjetničke akademije u Osijeku Robert Raponja, sudjelovali su studenti glume i lutkarstva osječke akademije te pulskog Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. Pjevajući stihove himne Monte Librića  „Monte Librić Pula je ostvareni dječji san, Monte Librić Pula je grad knjiga svima znan“, osječki studenti usput su animirali prolaznike lutkama.

Vesela povorka startala je na uglu Flanatičke i Ciscuttijeve ulice, gdje su odmah privukli pozornost brojnih prolaznika koji su se okupljali oko veselih glumaca-animatora. Zatim su svi zajedno krenuli prema Portarati gdje su izveli kratki performance pored Zlatnih vrata, a zatim su se glumci podijelili u parove te su prolaznicima-publici izveli kratke programe uz animaciju lutaka. Povorka je potom krenula preko Giardina te su uz pjesmu, ples i animaciju stigli do Zajednice Talijana Pula-Circolo.

U Circolu će u ponedjeljak, 24. travnja u 11 sati, deseti Monte Librić otvoriti gradonačelnik Pule Boris Miletić. Još jedna uvertira u Monte Librić započet će u nedjelju, 23. travnja u 11 sati na Narodnom trgu, na pulskoj tržnici.

Tema ovogodišnjeg Monte Librića koji će trajati od 24. do 30. travnja 2017., je Lutka i ja 2+2. Lutka kao literarni lik i česti protagonist priča i bajki, lutkarstvo i lutkarske predstave kao medij koji je blizak djeci bit će u središtu pozornosti. Lutke će se pojavljivati kao veseli domaćini Librića, kao zaneseni čitatelji okruženi knjigama, kao nestašni voditelji programa, protagonisti kazališnih predstava…U programe Librića unijet će duh kazališta, magiju lutkarstva. Sve to moguće je zahvaljujući ovogodišnjoj suradnji Monte Librića s Umjetničkom akademijom u Osijeku i njenim nadaleko poznatim Odsjekom za kazališnu umjetnost na kojem se izvode studiji glume i lutkarstva.

Pin It on Pinterest