Stručno osposobljavanje za rad sjajna je prilika za profesionalni rast i stjecanje iskustva

 

Danas je u pulskoj Komunalnoj palači gradonačelnik Pule Boris Miletić održao  prijem za osobe koje se trenutno nalaze na stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa u upravnim odjelima Grada Pule.

Gradonačelnik Miletić uvodno je pozdravio mlade te je najavio skorašnji izlazak novog natječaja Grada Pule za rad bez zasnivanja radnog odnosa u kojem će nova generacija mladih imati prilike upoznati uvjete rada, ali i steći često presudno radno iskustvo u svojoj potrazi za zaposlenjem.

“Grad Pula je u posljednjih nekoliko godina značajno racionalizirao svoje poslovanje uz  istovremenu povećanu učinkovitost rada. Putem mjere stručnog osposobljavanja osoba za rad bez zasnivanja radnog odnosa od 2011. godine do danas ukupno je 110 mladih osoba radilo u Gradu Puli, a njih 11 nastavilo je raditi i nakon isteka jednogodišnjeg roka”, kazao je Miletić.

Polaznici su istaknuli kako su iznimno zadovoljni radnom atmosferom i potporom ostalih djelatnika te kako će im jednogodišnje iskustvo stručnog osposobljavanja bez sumnje biti iznimno bitno u budućnosti.

Prijemu je sudjelovao i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić koji je kazao kako će Grad Pula sutra objaviti novi javni poziv za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u upravnim tijelima Grada za ukupno 12 osoba. Na ovaj se poziv mogu prijaviti nezaposlene osobe koje, osim ispunjavanja uvjeta  tražene stručne spreme, pripadaju  i ciljanoj skupini za primjenu mjere aktivne  politike zapošljavanja „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa“ putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Polazniku stručnog osposobljavanja za rad Hrvatski zavod za zapošljavanje isplaćuje  novčanu pomoć u visini 2.620,00 kuna po potvrđenoj prisutnosti o stručnom osposobljavanju za rad. Svi detalji, traženi uvjeti i sva potrebna dokumentacija za prijavu, bit će objavljena na samom natječaju.

Pin It on Pinterest