Pula od sinoć ima novi, atraktivniji i sigurniji ulazak u grad

 

Prigodnim programom sinoć je obilježen početak rada svjetlosne instalacije novog kružnog toka u Šijani. Time je ujedno označen i kraj radova na izgradnji sustava odvodnje gornjeg dijela Šijanskog sliva kojima će se u značajnoj mjeri utjecati na smanjene plavljenja ovog dijela grada za vrijeme intenzivnih padalina. jučerašnjoj prezentaciji svjetlosne instalacije kružnog toka prisustvovao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je među ostalim, svim uključenima u projekt zahvalio na suradnji i na uloženom trudu.

„Hvala investitoru Hrvatskim vodama što su prepoznali značaj ovog projekta za grad Pulu, a hvala i Hrvatskim cestama, svim projektantima i izvođačima radova čiji je doprinos omogućio realizaciju ovako značajnog projekta. Pored funkcionalnosti, svjedočimo jednom zbilja atraktivnom vizualnom rješenju, a Pula od danas ima jedan sasvim nov, reprezentativan i moderan ulazak u grad“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

 

 

Autori vizualnog rješenja su dizajner svjetla Dean Skira te arhitekti Leonid Zuban i Dino Krizmanić koji je pojasnio kako je projektom naglašena estetika čitavog prstena rotora oko kojeg je postavljeno 340 bijelih, čeličnih štapova nagnutih pod različitim kutevima, a u sebi imaju integrirane štrcaljke za vodenu maglicu. Čitava instalacija zamišljena je kao dinamičan sustav u kojem dolazi do interakcije prirodnih elemenata vode, vjetra i svjetlosti, a svjetlo može biti čisto, bijelo ili u boji, različitog intenziteta. Dizajner svjetla Dean Skira dodao je kako će pored Svjetlećih divova koji su postali prepoznatljiva noćna vizura Pule, kružni tok u Šijani također biti još jedna uspješna pulska priča. U sklopu jučerašnje  prezentacije nove rasvjete kružnog toka nastupili su dečki iz plesne skupine AB Original.

Nova svjetlosna instalacija kružnog toka u Šijani nakon prikaza niza boja i vodene maglice, povodom obilježavanja Dana Grada Pule zasvijetlila je u prigodnim zeleno-žutima bojama.

Pin It on Pinterest