Brioni d.d. i Brionka d.d. dobitnici povelje Grada Pule

 

Na svečanoj sjednici u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula koja se u sklopu Dana Grada Pule održala 05. svibnja, pulskim tvrtkama Brioni d.d. i Brionka d.d. dodjeljene su povelje povodom njihovih visokih obljetnica poslovanja te za njihove dugogodišnje izvanredne rezultate i osobite poslovne uspjehe.

Brionku d.d. povodom 75. obljetnice poslovanja i Brione d.d. povodom 70. obljetnice poslovanja, za svečanu je povelju kandidirala predsjednica HGK Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, a nagradu je tvrtkama uručio gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić.

Brionka d.d. od pokretanja mlinske proizvodnje daleke 1942. godine do danas, čini važan dio gospodarstva Pula i Istre. Nakon brojnih procesa restrukturiranja, danas je Brionka fokusirana isključivo na istarsko tržište, a kompletna proizvodnja više od 300 proizvoda odvija se u Puli. Ovo dioničko društvo kontinuirano radi na stvaranju produktivne i fleksibilne proizvodnje koja danas može pratiti sva kretanja tržišta i tako opravdati svoju ulogu jednog od najznačajnijih proizvođača ovakvih vrsta proizvoda u Hrvatskoj.

Brioni d.d. pak, obavlja djelatnost prijevoza putnika od 1947. godine. U prijevozu putnika u zemlji i inozemstvu, tvrtka godišnje preveze više od 600 000 putnika pri čemu njezinih 54 autobusa prijeđu ukupno 4.5 milijuna kilometara. Uz razvijanje poslovnih rješenja koja su u skladu s očuvanjem okoliša, aktivnosti društva disperzirane su na niz pratećih djelatnosti koje također doprinose gospodarskom razvoju Pule i Istre.

Pin It on Pinterest