Giovanni Sponza i Tulio Demetlika o političkoj krizi razgovarali s Predsjednicom Republike Hrvatske

 

ZAGREB – Danas su u ime IDS-a saborski zastupnici Giovanni Sponza  i Tulio Demetlika razgovarali o političkoj krizi s Predsjednicom Republike Hrvatske.

Sponza je nakon razgovora s Predsjednicom izjavio da je svaki oblik stabilnosti važan za Hrvatsku. Da su pred nama brojne izazovne situacije – sigurnost u širem okruženju, turistička sezona, vrlo kompleksna i zahtjevna situacija u Agrokoru, da nam mladi odlaze iz zemlje, a nedostaje nam radne snage čime je naglasio da nam je potrebna kurikularna reforma i gospodarska stabilnost. Zato ovu situaciju treba do kraja razriješiti.

– Na HDZ-u je da što prije pokaže ima li parlamentarnu većinu ili nema. IDS nije i neće biti dio te HDZ-ove parlamentarne većine. Time potvrđujemo svoju dosljednost, naglasio je Sponza.

Na upit novinara da li će nakon lokalnih izbora IDS podržati HDZ-ovu većinu odgovorio je da IDS nikada nije podržao i neće podržati desnu Vladu.

Na drugi upit da li će kao opozicijska stranka, IDS biti spreman podržati kurikularnu reformu Sponza je odgovorio „ako HDZ odluči nastaviti kurikularnu reformu Borisa Jokića naravno da ćemo to podržati“, rekao je Sponza.

Pin It on Pinterest