Pas ugrizao dijete- upozorenje za vlasnike pasa

 

Policijski službenici utvrdili su da je 10. svibnja oko 18,00 sati u naselju Čepljani, pas mješanac  vlasništvo 18-godišnjakinje ugrizao dijete u predjelu noge u trenutku dok je ono na biciklu prolazilo pokraj  kuće vlasnice psa. Djetetu je zbog ugriza liječnička pomoć pružena na umaškoj hitnoj pomoći.

Protiv 18-godišnje vlasnice psa podnijet je optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, poradi počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policijska uprava istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu.

( photo – ilustracija )

Pin It on Pinterest