Konzultacije i savjetovanje po pitanju projekata koji će se moći financirati putem ITU mehanizma Urbanog područja Pula

 

U sklopu pripreme provedbe ITU mehanizma Urbanog područja Pula, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva organizira konzultacije sa organizacijama civilnog društva sa područja Grada Pule, Grada Vodnjana, Općina  Medulin, Ližnjan, Svetvinčenat, Barban i Marčana.

Konzultacije će se održati u utorak, 16. svibnja 2017. godine, u 18:00 u prostoru Dnevnog boravka Društvenog centra Rojc u Puli, na adresi Gajeva 3.

Konzultacije se odnose na sagledavanje mogućih projekata i aktivnosti koje se mogu provesti u sklopu natječaja kojima će se dodjeljivati sredstva iz ITU mehanizma a u skladu sa Operativnim programom Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 te Strategijom razvoja urbanog područja Pula, točnije kroz cilj 3. Osnažiti uključivost urbanog područja.

Prioriteti i mjere koji su definirani u 3. cilju Strategije razvoja Urbanog područja Pula jesu:
3.1. Jačanje održivog upravljanja urbanim područjem
3.1.1. Integrirano i održivo upravljanje razvojem
3.1.2. Primjena participativnog pristupa u planiranju razvoja i provedbi razvojnih politika
3.2. Unapređenje kvalitete života u loklanim zajednicama.
3.2.1. Poboljšanje dostupnosti socijalnih usluga u zajednici
3.2.2. Razvoj socijalnog poduzetništva i socijalnih inovacija
3.2.3. Podizanje kvalitete predškolskog, osnovnoškolskog  i srednjoškolskog obrazovanja
3.2.4. Razvoj programa sporta, rekreacije i pripadajuće infrastrukture

ITU mehanizam je mehanizam za provedbu aktivnosti održivog urbanog razvoja koje imaju naglašenu teritorijalnu dimenziju te omogućava pružanje financijske potpore za provođenje integriranih aktivnosti. Riječ je o novom mehanizmu Europske unije za razdoblje 2014.-2020. godine koji je uveden s ciljem jačanja uloge gradova kao pokretača gospodarskog razvoja. Potencijal i mogućnosti korištenja mehanizma uvidjeli su Grad Vodnjan te Općine Medulin, Marčana, Ližnjan, Svetvinčenat i Barban koji su se okupili oko Grada Pule te tako zajedno čine jednu urbanu sredinu.

Prijave za sudjelovanje bit će otvorene do 15.05.2017. godine, a zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr.

Pin It on Pinterest