Miletić: Brojnim projektima podigli smo kvalitetu života u Puli. Zajedno gradimo dalje!

 

PULA – „Ponosan sam jer zajedno gradimo moderan, europski grad i je je Istra najrazvijenija županija u Hrvatskoj. To je put napretka kojim nastavljamo dalje“, kazao je kandidat IDS-a za gradonačelnika Pule Boris Miletić na sinoć održanoj završnoj predizbornoj tribini u Zajednici Talijana Circolo u Puli. Uz predsjednika IDS-a, prisutni su bili kandidat za istarskog župana Valter Flego, kandidati za zamjenike gradonačelnika i listu za Gradsko vijeće Pule, brojni visoki predstavnici IDS-a te mnogobrojno članstvo.

– Iza nas stoje konkretni, vidljivi i mjerljivi rezultati. Iako je još mnogo posla pred nama, Pula iz dana u dan raste i razvija se u privlačan i vrlo ugodan mediteranski grad, kazao je Miletić osvrnuvši se na dio realiziranih projekata:

– U proteklom smo razdoblju u našem gradu realizirali neke od ključnih strateških projekata koji su bitno unaprijedili kvalitetu života u Puli. Gradi se bolnica za koju smo se uspjeli izboriti, napravili smo 8 kružnih tokova, obilaznicu, uredili preko 1000 parkirnih mjesta, kupili nove autobuse, uveli besplatan wi fi, izgradili kružni tok u Šijani. Očistili smo pulski zaljev i započeli s uređenjem Rive, uredili brojne plaže, prostore za šetnju i sport. Uložili smo puno u temelje Pule – plin, vodu, kanalizaciju. To je podiglo kvalitetu života, bez toga nema razvoja, kazao je Miletić.

 

 

 

– Izuzetno me veseli činjenica da je Pula proglašena najpoduzetnijim gradom i jednim od najboljih gradova za život u Hrvatskoj. U razdoblju koje je pred nama dovršit ćemo niz projekata koji će značajno uljepšati vizuru Pule i dodatno podignuti kvalitetu života svih naših sugrađana.

Govoreći o programu, Miletić je istaknuo da se „naš program temelji na sedam prioritetnih točaka, a to su dovršetak Opće bolnice i proširenje kapaciteta domova umirovljenika, otvaranje radnih mjesta, nastavak uređenja Rive, nastavak ulaganja u prometnu infrastrukturu, ulaganje u odgoj i obrazovanje, sređivanje infrastrukture u prigradskim naseljima i uljepšavanje grada te nastavak ulaganja u kulturne projekte Pule.“

Miletić je predstavio kandidate za svoje zamjenike, Roberta Cveka i Elenu Puh Belci kao i kandidate za Gradsko vijeće te kazao:

– Pula je grad koji radi 365 dana u godini i grad koji brine o svakom čovjeku. S ovakvim timom, Pula sigurnim korakom korača naprijed. Istra je danas najrazvijenija regija, a Pula jedan od najuspješnijih gradova u Hrvatskoj zato što oni koji delaju, ti i stvaraju. U nesigurnom i destruktivnom okruženju, Istra ostaje svijetli primjer zajedništva, progresa i konstruktivnosti! Mi smo konzistentni u svojim vrijednostima i konkretni u svojim stavovima i obećanjima. Uvijek radimo iz srca i borimo se za naš grad. Radimo timski i dogovaramo se, surađujemo svakodnevno i ponosimo se time. Pula i Istra danas su sinonim za stabilnost, napredak i civiliziranu zajednicu u kojoj ima mjesta za svakog. Nastavljamo zajedno graditi dalje, zaključio je kandidat IDS-a za gradonačelnika Pule Boris Miletić.

Kandidat za istarskog župana Valter Flego kazao je da mu je „želja kao županu i u naredne četiri godine nastaviti dobro uhodanim putem kako bi Istra i dalje nizala uspjehe. Kao i do sad, prioriteti su gospodarski rast, razvoj infrastrukture, briga o umirovljenicima i mladima, unapređenje zdravstvenog i socijalnog standarda te zaštita i očuvanje naših temeljnih vrijednosti, multikulturalnosti, multietničnosti, antifašizma i suživota. Istra će i u budućnosti znati sačuvati naše vrijednosti i naš način života. Ponosni na svoje vrijednosti, nastavljamo graditi našu uspješnu istarsku priču“, zaključio je kandidat za istarskog župana Valter Flego.

 

Pin It on Pinterest