Razgovor sa Lukom Miškulinom

 

Razgovor sa pulskim kadetom naše Istre 1961, Lukom Miškulinom, kojega je nogometni put odveo u Italiju, točnije na probu u Talijanski nogometni klub – Udinese. U nastavku vam donosimo kratki razgovor sa Lukom koji će nam reći kakvi su njegovi dojmovi.

 

P: Koliko dugo se baviš nogometom ?

O: Nogometom se bavim od svoje četvrte godine.

 

P: Postoji li ljubav prema nogometu oduvijek ili se javila postepeno kroz treniranje ?

O: Ne postoji oduvijek, ali kako sam počeo trenirati, iz treninga u trening sve mi se više i više počeo sviđati kao sport.

P: Prvi osjećaj koji te obuzeo nakon što si dobio poziv od Udinese-a ?

O: Naravno da sam bio presretan, ali sam imao i tremu jer to je ipak nepoznata zemlja i drugačiji jezik.

 

P: Kako je prošla proba u Udinese-u ?

O: Prilično sam zadovoljan, dao sam svoj maximum i mislim da su to primjetili jer sam dan nakon što sam se vratio kući dobio poziv za turnir koji bi se trebao održati u Nizozemskoj u Amsterdamu.

 

P: Koliko se po tebi razlikuju naši klubovi u odnosu na Talijanske ?

O: Uh, igrom se jako razlikuje od našeg stila igre. Mnogo su napredniji od naših klubova iako jako volim svoj klub “NK Istru 1961”.

 

P: Kakvi su planovi za dalje, po pitanju nogometne karijere ?

O: Doista neznam još ništa, drago mi je zbog svega što sam prošao i volio bih nastaviti dalje ali ipak mi je prioritet – škola.

 

P: Za kraj, želiš li pozdraviti nekoga ?

O: Svoje roditelje i najbolje prijatelje Antu Žderića, Aleksandra Vučinića i Miu Maružin koji su mi velika podrška, trenera Lasića, Dadića, Božca, Milanovića, Zdenka Glumca koji je sad trenutno u Osijeku, Sabit Šljivo koji je u Kopru i naravno g. Kokija .


 

Pin It on Pinterest