Miletić: Zajedno smo doveli IDS do povijesne pobjede i poslali jasnu poruku cijeloj Hrvatskoj! Zajedno gradimo dalje!

 

PULA – „Od srca zahvaljujem svim građankama i građanima Istre koji su danas izašli na izbore. Ovo je festival demokracije, ovo je još jedna velika pobjeda Istre“, kazao je predsjednik IDS-a Pule Boris Miletić na konferenciji za medije u Puli, održanoj netom nakon objave prvih neslužbenih rezultata lokalnih izbora na kojima je s 51,83 posto odnio pobjedu u prvom krugu i tako ponovno izabran za gradonačelnika Pule.

– Danas su u Istri pobijedile istarske vrijednosti, naš način života, tolerancija, suživot, antifašizam – to je danas pobijedilo u Istri! Zajedno s našim koalicijskim partnerima ostvarili smo fenomenalan izborni rezultat. IDS je na nivou Istarske županije zabilježio rast od čak 13 posto, istaknuo je Miletić te čestitao i potpredsjedniku IDS-a te ponovno izabranom istarskom županu Valteru Flegi na velikoj izbornoj pobjedi. Naime, Valter Flego nadmoćno je pobijedio u prvom krugu s 65,59 i postao apsolutni rekorder ovih izbora, osvojivši najviši postotak glasova od svih kandidata za župane.

– Velik porast podrške zabilježen je u Puli, za čak 7 posto, zato još jednom od srca hvala svim našim sugrađanima na ovakvoj podršci, kazao je Miletić te dodao da smo „na zadnjim lokalnim i regionalnim izborima 2013. godine ostvarili odličan rezultat, ali ovo danas je nadmašilo sve dosadašnje uspjehe. Istra je danas poslala vrlo jasnu poruku političkom Zagrebu i siguran sam da su nas čuli“.

Istarski župan Valter Flego također je zahvalio svim Istrijankama i Istrijanima, „svakome tko je podržao naš istarski put, put razvoja i napretka, jer to je politika IDS-a“.

– Na ovim smo izborima pokazali da dosljednost nema cijenu, što su naši građani prepoznali. Pokazli smo veliku snagu i zajedništvo, istaknuo je Flego dodavši da je ponosan i sretan što ćemo u narednim godinama nastaviti graditi Istru i voditi je prema društvu najrazvijenijih regija Europe.

Na kraju, predsjednik IDS-a i gradonačelnik Pule Boris Miletić kazao je da je „ponosan što je cijela Istra uspjela ostati prostor mira, suživota, tolerancije i visokih civilizacijskih standarda u kojoj žive marljivi i vrijedni ljudi s kojima će u naredne četiri godine graditi i Pulu  realizirati mnoge projekte“.

– Veliko hvala našim partnerima, brojnim političkim strankama, predstavnicima nacionalnih manjina te udrugama koje su poduprijeli naš put. Hvala i svim volonterima, aktivistima, članicama i članovima bez kojih ne bi bilo ove izborne pobjede! Zajedno smo doveli IDS do povijesne pobjede i poslali jasnu poruku cijeloj Hrvatskoj! Drukčiji smo od drugih! Zajedno gradimo dalje!

Pin It on Pinterest