Provedena akcija “Dan ljubaznosti u prometu”

 

Kao što je i najavljeno, jučer je u Puli od 10 do 11 sati, provedena prometno-preventivna akcija Dan ljubaznosti u prometu. Akciju su organizirali Postaja prometne policije Pula-Pola, Grad Pula,  Turistička zajednica grada Pule i Autoklub Pula-Rovinj u cilju povećanja sigurnosti pješaka u prometu, kao i razvijanja tolerantnijeg odnosa između vozača i pješaka.

Na četiri pješačka prijelaza, u Santoriovoj, Tomasinijevoj i Koparskoj ulici te na Poljani sv. Martina, policijski službenici su zajedno s pripadnicima prometne jedinice mladeži, evidentirali ”savjesne” i ”nesavjesne” vozače. Evidentirana su ukupno 99 ”savjesnih” vozača, koji su zaustavili vozilo i propustili pješake na obilježenom pješačkom prijelazu,  i to 89 vozača osobnih automobila i 10 vozača teretnih vozila. Ukupno je zabilježeno 83 ”nesavjesnih” vozača, odnosno vozača koji nisu zaustavili vozilo i propustili pješake na obilježenom pješačkom prijelazu, i to 71 vozač osobnog automobila, 7 vozača teretnih automobila i 5 vozača motocikla i mopeda.

Nakon obavljenih analiza, pri čemu će se u obzir uzeto i ranije poštivanje prometnih propisa, odabrat će se 20 ”savjesnih” vozača, za koje su Turistička zajednica grada Pule i Autoklub Pula-Rovinj pripremili prigodne nagrade, koje će im se uručiti u prostorijama turističke zajednice.

Policijska uprava istarska zahvaljuje vozačima i pješacima, koji su podržali ovo preventivnu akciju i poziva da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dio naše svakodnevnice, kako bi se  povećao osjećaj sigurnosti na pulskim prometnicama, odnosno kako bi se svi  osjećali sigurnije i ugodnije u gradu u kojem živimo.

Pin It on Pinterest