U Ližnjanu održan 2. proljetni koncert Majke Božje od Kuj

 

U Ližnjanu je u subotu,27.svibnja održan 2. Proljetni koncert pokraj crkve Majke Božje od Kuj, u organizaciji KUD-a „Kuje“ Ližnjan. Koncert postaje tradicionalan, a posvećuje se Majci Božjoj od Kuj, svake godine krajem svibnja mjeseca.

Cilj i poruka programa je nastup KUD-ova,klapa,recitatora,plesača i svirača iz našega kraja promovirajući vrijednosti kulturne baštine i poticaj za stvaranje novih.

Ovogodišnji izvođaći programa Mandolinistički orkestar KUD-SAC“Lino Mariani“ Pula- Pola,Klapa Škerac KUD-a „Mendula“ iz Medulina,

djeca recitatori,plesači,svirači klavira, mali roženičari KUD-a „Kuje“ i pjevači KUD-a „Kuje“ su oduševili par stotinjak gledaoca.

Nakon koncerta je bila fešta od srdela uz druženje i pjesmu. Organizacija koncerta je bila više nego odlična, zahvaljujući mnoštvu donatora i dobrih ljudi, ističe predsjednik KUD-a „Kuje“ gosp.Vojmir Perković, koji zahvaljuje svim izvođačima i gledaocima,pozivajući ih na slijedeći 3.

Proljetni koncert idućeg svibnja. KUD „Kuje“ ove godine obilježava 20 godina uspješnog djelovanja u Općini Ližnjan i šire. Nastupali su u Kastvu, Vodnjanu, Međuriću kraj Kutine u gostima „Češke Besede“ Međurić,Gornjoj i Donjoj Bistri,Ježenju rodnom mjestu Biskupa Jurja Dobrile u Jadreškima,Šišanu,Valturi, na svečanom sastanku Obrtničke Komore županije Istarske, u Zračnoj luci Pula uveličavši svečanost otvaranja novih aviolinija i dr.

Aktivnih članova sa djecom u sve tri sekcije ima blizu 50, Počasnih članova dvadesetak, dok Podupirajućih članova sve više i više.

Glavna proslava 20. godišnjice biti će koncert na Puntican u ližnjanskoj uvali Kuje 24. lipnja Dođite i podržite ližnjanski KUD „Kuje“.

 

Pin It on Pinterest