Osnovna škola Monte Zaro obilježila 56 godina postojanja

 

Jučer se u dvorištu osnovne škole Monte Zaro održala svečanost povodom Dana škole i podizanja Zelene zastave dijamantnog statusa „Međunarodne eko-škole”. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu IŽ Doriana Šumberac Jelić te ostali predstavnici ustanova i poduzeća koji usko surađuju sa školom. Svim sudionicima uručene su zahvalnice za doprinos školi te za potporu programu Ekoškole.

Čestitke na Danu škole i pohvale na dostignutom dijamantnom statusu Ekoškole prisutnim učenicima, njihovim profesorima, ali i svim ostalim djelatnicima škole uputio je gradonačelnik koji je pritom kazao kako vjeruje da će im ovo vrijedno priznaje biti motiv za nastavak doprinosa u očuvanju i zaštiti okoliša. „Svim učenicima želim puno uspjeha u nastavku školovanja, a vrijednim djelatnicima u daljnjem radu“ poručio je Miletić koji je ovom prigodom, zajedno s učenicima, podignuo Zelenu zastavu, simbol Ekoškole.

 

 

„Školu Monte Zaro, koja danas slavi 56 godina postojanja, pohađa preko 240 učenika u 16 razrednih odjela, a s njima radi 34 profesora“ naglasila je ravnateljica Škole Branka Sironić te nadodala kako je škola, 13 godinu zaredom, i dalje jedina međunarodna osnovna ekološka škola u Puli. Ovo je priznanje plod zajedničkog zalaganja za aktivan odgoj i obrazovanje u smjeru zaštite okoliša, dodala je Sironić,

Povodom Dana škole učenici svih razreda, zajedno s učiteljima i mentorima, priredili su zabavni kulturno umjetnički program te je ovom prigodom predstavljen i djelić projekta Zavičajne nastave s recitacijom „Ribar plete mrižu svoju“.

Pin It on Pinterest