Grad Pula akcijom darivanja krvi obilježio Svjetski dan darivatelja krvi

 

Grad Pula se, kao društveno odgovorna javna uprava, zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa i ove godine priključio obilježavanju Svjetskog dana darivatelja krvi. Tim je povodom danas u prostorijama Komunalne palače organizirana akcija darivanja krvi u sklopu koje je prikupljeno 25 doza krvi. Osim djelatnika Grada Pule i gradskih poduzeća, krv su dali i djelatnici MUP-a, Uljanika, poduzeća Boljun i Elbe te Općine Ližnjan.

Ovom plemenitom činu doniranja krvi odazvala se i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci kako bi svojim primjerom doprinijela ovoj hvalevrijednoj akciji. „Izuzetno je važno osvijestiti širu javnost o potrebi darivanja krvi, posebice za vrijeme ljetnih mjeseci kada dolazi do povećane potrošnje te, posljedično tome, i potrebe za krvlju“, kazala je Puh Belci koja se ovom prigodom zahvalila svima koji su se odlučiti na ovu humanu gestu. Naime, mnogi zaposlenici Grada krv daruju tijekom cijele godine, zbog čega se danas nisu mogli odazvati svi koji su to željeli.

 

„Treba imati na umu dvije stvari – svi mi možemo biti potencijalni primatelji te ovim nesebičnim činom možemo spasiti nečiji život“, posebno su naglasile ravnateljica i predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Pula Jasna Vekić i Lorena Lazarić Stefanović nadodavši kako je potrebno konstantno raditi na prikupljanju krvi. S time se složila i voditeljica Odjela za transfuziju OB Pula dr. Jasna Simović Medica koja je ovim putem pozvala sve građane da se pridruže ovoj i sličnim akcijama. Svi koji to žele, krv mogu donirati svakog četvrtka od 9.00 do 17.00 sati na Odjelu transfuziologije, dodala je Simović Medica.

Krv je važan čimbenik, kako za planirane medicinske zahvate, tako i za hitne intervencije. Iz tog je razloga osiguravanje sigurne i dostatne količine krvi ključan element učinkovitog zdravstvenog sustava svake zemlje. Grad Pula zato ovu akciju želi učiniti tradicionalnom te je održati i dogodine povodom Svjetskog dana darivatelja krvi.

Pin It on Pinterest