Puh Belci ugostila zamjenicu Veleposlanice Izraela Irit Shneor

 

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci jučer je u prostorijama Komunalne palače održala kratak susret sa zamjenicom Veleposlanice Izraela u Republici Hrvatskoj Irit Shneor koja je u posjetu Puli povodom održavanja 23. Međunarodnog kazališnog festivala  PUF-a.

Dobrodošlicu u Pulu zamjenici Veleposlanice uvodno je uputila Puh Belci koja je istaknula kako je Pula osim po bogatom povijesnom nasljeđu poznata i po kulturnoj baštini. „U svijetu smo prepoznatljivi po Pulskom filmskom festivalu i Sajmu knjige te ostalim manjim, ali jednako kvalitetnim festivalima poput PUF-a“ kazala je Puh Belci nadodavši kako bi joj bilo vrlo drago da se u sklopu tih festivala građanima Pule prezentira dio kulture Izraela. Na riječi zamjenica nadovezala se Irit Shneor koja je pozdravila prijedlog i izrazila želju za produbljivanjem odnosa suradnje na poljima kulture i ekonomije. „Mi u Izraelu imamo kvalitetne filmove, autore knjiga i ostale umjetnike koji bi voljeli prezentirati pulskoj publici svoj rad i na taj način širiti svoj kulturni izričaj“ istaknula je Shneor zaključivši kako vjeruje u dobru suradnju između Izraela i Grada Pule.

Na današnjemjučerašnjem sastanku bilo je riječi i o potencijalnoj suradnji na području IT sektora i gospodarstva, a koja bi se temeljila na poslovnim susretima i razmjeni dobrih praksi posebice kada je riječ o novoj i naprednoj tehnologiji na području poljoprivrede, medicine i ušteda voda.

Pin It on Pinterest