Velikom feštom otvoren nov i moderno uređen Trg kralja Tomislava

 

Na dan sv. Tome, zaštitnika Pule jučer je bogatim glazbenim program i službeno otvoren novouređeni Trg kralja Tomislava na Verudi.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić poželio je svim okupljenim građanima koji su gotovo do posljednjeg mjesta ispunili trg dobar provod te im je uz otvorenje trga čestitao i Dan sv. Tome – zaštitnika Pule. “Večeras mi je srce ispunjeno dok otvaramo ovaj prelijepi trg na Verudi. Hvala svim građanima na strpljenju tijekom radova i radnicima koji su se uistinu potrudili da sve završimo do početka nove turističke sezone,” kazao je Miletić.

U glazbenom programu otvorenja nastupili su In Vino Veritas, potom dječji zbor Zaro pod ravnanjem Linde Milani, Pulske mažoretkinje, breakeri AB Original i Lidija Percan te rastuća zvijezda hrvatske glazbene scene Mia Dimšić. Za dobru atmosferu potom su se pobrinuli Night Express Bend kojima se pridružio i sam gradonačelnik odsviravši na klavijaturama legendarnu „I Feel Good“ Jamesa Browna.

U sklopu otvaranja trga održana su košarkaška natjecanja i trka oko trga za sve učenike osnovnih škola, a dodijeljene su i nagrade za najljepše okućnice i balkone Verude. Pulapromet se uključio u ovaj dan organiziravši besplatne autobusnu liniju za Verudu. Organizator  proslave Dana sv. Tome bio je Pula Film Festival, a voditelji programa Jelena Vitasović i Daniel Sponza.

 

 

U sklopu radova uređeno je parterno i krajobrazno uređenje površine trga s pratećim sadržajima, izgrađena su dva parkirališta, dječje igralište, fontana, kišni vrtovi i sve potrebne instalacije. Osim toga, uz uređenje trga rekonstruirana je i prometna površina u Palladiovoj ulici i zelena tržnica.

Podsjećamo, radovi na Trgu kralja Tomislava započeli su u studenom prošle godine, a povjereni su zajednica izvođača, Cesta d.o.o. Pula i Dulex d.o.o. Ludbreg. Ukupna vrijednost investicije, u kojoj su sudjelovali Grad Pula, Vodovod Pula d.o.o. i Pragrande d.o.o., iznosi nešto više od 24,2 milijuna kuna.

Pin It on Pinterest