Osumnjičene za 15 kaznenih djela

 

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjom francuskom i 23-godišnjom srbijanskom državljankom te je utvrdila sumnju da su, u periodu od 22. lipnja do 4. srpnja,  počinile osam kaznenih djela krađa i sedam kaznenih djela računalna prijevara. Žene se sumnjiči da su 4. srpnja oko 12,45 sati na terasi ugostiteljskog objekta u Umagu, otuđile dvije torbice u kojima se nalazio mobitel, novčanik s novcem i osobnim ispravama, čime su oštetile 70-godišnjakinju za nekoliko tisuća kuna.

Brzom reakcijom policijskog službenika, osumnjičene su ubrzo sustignute u Trgovačkoj ulici te su  uhićene. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osim te krađe na području Umaga počinile još četiri krađe, a na području Pule tri krađe. Sumnjiči ih se da su u tri navrata u trgovini Novigradskoj ulici u Umagu iz torbica otuđile novčanike s novcem i bankovnim karticama s kojima su potom s bankomata u nekoliko navrata podignule novac, čime su oštetile  72-godišnjakinju, 73-godišnjakinju i 86-godišnjaka za više tisuća kuna.

Također, ih se sumnjiči da su u Ulici Carlotte Grissi u  Novigradu iz torbice otuđile  novčanik s novcem i bankovnim karticama nakon čega su u nekoliko navrata s bankomata podignule novac, čime su oštetile 55-godišnjakinju za nekoliko tisuća kuna. U Puli su u trgovini u Labinskoj ulici otuđile iz torbice novčanik s novcem i bankovnim  karticama, čime su oštetile 29-godišnju makedonsku državljanku za više tisuća kuna. Potom su u trgovinama u Medulinu i Fažani, otuđile iz torbice novčanike s novcem i bankovnim karticama, čime su oštetile 34-godišnju talijansku državljanku i 67-godišnjeg hrvatskog državljanina za više tisuća kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičene su jučer privedene u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Pin It on Pinterest