Potpisan ugovor o izgradnji prvog javnog gradskog bazena u Puli

 

Tri bazena u sklopu bazenskog kompleksa bit će dostupna svima – djeci predškolskog i školskog uzrasta, srednjoškolcima, osobama s invaliditetom i osobama sa smanjenom pokretljivošću, rekreativcima, osobama treće životne dobi te plivačima i sportskim klubovima

U prostorijama pulske Komunalne palače danas je između trovačkog društva Pula Sport d.o.o. i tvrtke Kolektor Koling d.o.o. potpisan ugovor o izgradnji javnog gradskog bazena u Puli. Tim je povodom zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci izrazila veliko zadovoljstvo što dugo očekivani sportski projekt, koji predstavlja jednu od najvažnijih i najvećih investicija, postaje stvarnost.„Mnogo je posla i pripreme prethodilo samom potpisivanju i želim se zahvaliti svima koji su svojim prijedlozima sudjelovali u pripremi ovog značajnog projekta kako bismo zajednički došli do kvalitetnog rješenja. Pula konačno dobiva novi sportski kompleks s tri natkrivena bazena koji će biti namijenjen svim građanima i u kojem će se moći održavati velika sportska natjecanja, a bit će opremljen i dodatnim sadržajima“, kazala je Puh Belci te dodala kako će, pored novouređenog Trga kralja Tomislava, cijelo područje pored Doma sportova Mate Parlov na Verudi dobiti još jedan novi sadržaj.

„Veliko nam je zadovoljstvo što danas potpisujemo ugovor s izvođačem radova i na taj način počinjemo odbrojavati dane do realizacije bazenskog kompleksa u Puli. Procijenjena vrijednost radova bila je 55 milijuna kuna, a tvrtka Kolektor Koling d.o.o. s ponudom od 53,5 milijuna kuna odabrana je kao najpovoljnija. Bazen bi trebao biti gotov u roku od 300 kalendarskih dana od početka izgradnje, odnosno u roku od 10 mjeseci i siguran sam će ovaj sportski kompleks donijeti Puli dodatnu vrijednost u kontekstu sporta, ali i kvalitete života“, naglasio je direktor Pula Sporta d.o.o. Ivan Glušac te podsjetio na tijek dosadašnjih aktivnosti koje su prethodile potpisivanju ugovora o izgradnji.

„U prosincu 2016. godine dobivena je građevinska dozvola za gradski bazen u Puli, nakon čega su raspisane četiri javne nabave i to za financiranje bazena, za izvođenje radova, za stručni nadzor i za vođenje projekta. Osim Kolektor Kolinga d.o.o iz Idrije, Slovenija kao izvođača radova, nadzor će vršiti Trames Consultants d.o.o. iz Dubrovnika, dok će zajednica ponuditelja na čelu Ekonerg d.o.o. iz Zagreba vršiti vođenje projekta. Nadalje, krajem travnja ove godine potpisan je i ugovor o financiranju gradnje bazena sa Zagrebačkom bankom po izrazito povoljnim uvjetima na rok od 20 godina“ kazao je Glušac.

Tvrtka Kolektor Koling d.o.o. na javnom je natječaju odabrana kao najpovoljnija, a ugovor o izvođenju radova u ime tvrtke potpisao je direktor Tine Vadnal. „Veseli me što smo na javnom natječaju dobili ovaj vrlo značajan posao. Riječ je o zahtjevnom poslu te vjerujemo da ćemo sve izvršiti u roku i kvalitetno, na zadovoljstvo svih budućih korisnika. S radovima planiramo započeti do kraja ovog mjeseca“, kazao je Vadnal.

U sklopu projekta izgradit će se ukupno tri bazena: jedan vaterpolskih dimenzija 34×25 metara, jedan multifunkcionalni bazen 25×10 metara i jedan bazen za bebe. Pored toga, projektom je predviđeno i uređenje okoliša, postavljanje opreme za sportska natjecanja, izgradnja trafostanice i plinskog priključka, caffe bar, sauna, multifunkcionalna i fitnes dvorana, sanitarni čvorovi, klupski prostori, svlačionice i ostalo. Posebna pažnja posvetila se djeci, starijim i nepokretnim osobama te osobama s invaliditetom za čije je potrebe cijeli objekt posebno prilagođen.

Pin It on Pinterest