Uvođenje nove organizacije prometa u Nobileovoj ulici

U sklopu izvođenja radova izgradnje javne rasvjete u Nobileovoj ulici uvela se i nova organizacija prometa s ciljem poboljšanja sigurnosti i kvalitete prometa svih sudionika, naročito pješaka budući da se u blizini nalazi osnovna škola.

Izrađen je prometni elaborat kojim su se uradile rampe s taktilnim poljem upozorenja čepaste strukture i taktilnom crtom vođenja. Uklonio se postojeći pješački prijelaz neposredno nakon raskrižja sa Stiglichevom ulicom. Postavila se umjetna izbočina jastučastog oblika neposredno prije raskrižja sa Stiglichevom ulicom, koja je označena prometnim znakovima »umjetna izbočina ili uzdignuta ploha« (C08), »ploča za označavanje prometnog otoka« (K05) i smanjenje brzine na 30 km/h.

Kako na tom raskrižju dolazi do većeg broja prometnih nesreća, postojeća parkirna mjesta premjestila su se uz lijevi rub kolnika na dijelu Nobileove ulice, od raskrižja Stiglicheve ulice do Faverijske i Monvidalske ulice,  te se tako dobio veći broj parkirnih mjesta. 

Građevinski se oblikovalo raskrižje Nobileove ulice s Faverijskom i Monvidalskom ulicom te se kolnik proširio za 0.5 m u zoni raskrižja Faverijske ulice. Izveo se “parkirni džep” u Nobileovoj ulici te proširio nogostup desne strane Monvidalske ulice s ciljem što sigurnijeg priključenja vozila iz Monvidalske u Faverijsku ulicu. Smanjila se dužina pješačkog prijelaza te spriječilo nepropisno parkiranje vozila na tom raskrižju.

Uskoro slijedi postavljanje fleksibilnih stupića za zaprečivanje prolaza i usmjeravanje vozila (K37) neposredno nakon pješačkog prijelaza kojeg koriste učenici osnovne škole u Nobileovoj ulici. 

Duž cijele ulice u potpunosti će se obnoviti horizontalna signalizacija, naročito parkirna mjesta koja su trenutno slabo vidljiva na terenu.

Odgovori

Pin It on Pinterest