Fažanski sutoni 7. kolovoza 2017.

 

Istarska glazbena scena mladih, Turistička zajednica Općine Fažana i Župa sv. Kuzme i Damjana pozivaju Vas na koncert klasične glazbe „Fažanski sutoni“  koji će se održati  u ponedjeljak, 7. kolovoza  2017. godine u 21,30 sati

u crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Fažani.

Festival klasične glazbe Fažanski sutoni ciklus je komornih koncerata koji svojom jednostavnošću i nenametljivošću ispunjava sakralni prostor odabranim glazbenim programima i promiče glazbenu umjetnost i kulturu te potiče stvaralaštvo i promicanje mladih akademskih istarskih glazbenih talenata.

 Program koncerta klasične glazbe:

Maurice RavelMa mère l’oye

  1. Pavane de la Belle au bois dormant
  2. Petit Poucet
  3. Laideronnette, Impératrice des Pagodes
  4. Les entretiens de la Belle et de la Bête
  5. Le jardin féerique

 

  1. Debussy:Petite Suite
  2. En Bateau
  3. Cortège
  4. Menuet
  5. Ballet

 

  1. Rachmaninoff:Six Pieces op.11
  2. Barcarolle
  3. Scherzo
  4. Thème Russe
  5. Waltz
  6. Romance
  7. Slava

JAKŠA ZLATAR

Rođen u Šibeniku. Diplomirao je i magistrirao klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (Ladislav Šaban), a na Filozofskom fakultetu u Zagrebu je diplomirao psihologiju i sociologiju. Usavršavao je klavir na konzervatoriju S. Cecilia u Rimu i na seminarima Alda Ciccolinija.  Profesor je klavira, povijesti pijanizma i metodike klavirske nastave na muzičkim akademijama u Zagrebu (gdje je redovni profesor i pročelnik klavirskog odsjeka od 2007.) i u Ljubljani. Njegovi studenti su dobitnici nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima,  a nakon studija mnogi su ostvarili uspješnu umjetničku i pedagošku karijeru. Osim što koncertira, održava seminare, te je član žirija na domaćim i međunarodnim pijanističkim natjecanjima. Autor je nekoliko knjiga iz metodike klavira i povijesti pijanizma, kao urednik objavljuje tematski raznovrsna izdanja (Melita Lorković, Igor Gjadrov…). Umjetnički je direktor Hrvatske glazbene scene mladih i jedan od osnivača EPTE Hrvatske. Član je Hrvatske udruge glazbenih umjetnika.

VESNA IVANOVIĆ OCVIRK

Rođena u Puli. Od 1980. godine uz redovnu polazi i Glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova u Puli, kao glazbenik klavirist (klasa prof. Vere Zgaga), te redovno školovanje umjesto za 10, završava za 8 godina (klasa prof. Čedne Osip). Sa šesnaest godina postaje jedan od najmlađih studenata Muzičke akademije u Zagrebu, gdje i diplomira 1992. na klavirskom odjelu u klasi prof. Jakše Zlatara, stekavši zvanje akademski glazbenik klavirist i profesor klavira.

Tijekom i nakon studija usavršavala se na majstorskim tečajevima klavirske interpretacije u klasama prof. K. Bogina, A. Ciccolinija i L.Brumberga.

Od rujna 1992. godine zaposlena je u pulskoj glazbenoj školi, kao profesor klavira i pouzdani korepetitor. Od 2008. godine vanjski je suradnik Muzičke akademije u Puli, u zvanju višeg predavača za kolegije klavir i korepeticija. Aktivno se bavi koncertiranjem kao solist, te u raznim komornim sastavima, ostvarivši brojne nastupe u stotinjak gradova posebno Hrvatske i Italije, stječući tako vrijedna iskustva. Članica je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

Od 2002. godine predsjednica je Istarske glazbene scene mladih, udruge za promicanje glazbene umjetnosti i kulture, koja posebno skrbi o mladim nadarenim istarskim glazbenicima sustavno ih prateći u njihovom školovanju organiziranjem koncerata u Puli i Istri.

Pin It on Pinterest