Vrhunski koncert Tomislava Bralića i klape Intrade u Areni

 

Sinoć se na par sati Dalmacija preselila u Istru, točnije u Pulsku Arenu.

Tomislav Bralić i klapa Intrade su po prvi put u svojoj karijeri imali samostalni koncert u Areni, koji je očekivano bio veliki spektakl. Klapa iz Zadra koja pjeva već 31 godinu, skoro u istoj postavi kao i prvi dan, niže hit za hitom i pjeva, kako u Hrvatskoj tako i na sve četiri strane svijeta.

Koncert započinju sa pjesmom „Ribar sam stari“, te su nizajući svoje hitove, došli i do skladbe „Samo morem nosim ja u duši“ s kojom su pozdravili naše prijatelje Slovence. Ta njihova gesta je naišla na veliko odobravanje publike i zajedno sa klapom je pjevala cijela Arena. Tomislav Bralić prije pjesme „Da  mi budeš jidro“ moli publiku da pljeskom pozdrave Remija Kazinoti, kojem kako kažu treba svaka, pa i mala podrška jer vodi veliku i tešku bitku zadnjih dana.

 

 

Pjesmu „Stina pradidova“, klapa posvećuje današnjem danu Domovinske zahvalnosti, te se nakon te pjesme, Tomislavu Braliću i klapi Intrade, na binu pridružuje njihov dugogodišnji prijatelj i suradnik Tedi Spalato, koji je sa klapom otpjevao tri pjesme, te je u kratkoj pauzi otpjevao i odsvirao na gitari pjesmu koju je posvetio pokojnom Ljubo Stipišić – Delmati.

Nakon Tedi Spalata, klapa se vraća na binu, te nastavlja redati hit za hitom, dok publika u Areni pjeva u glas s njima. U više navrata nije se moglo razaznati da li se čuje publika ili klapa, budući da su svi pjevali kao jedan. Stolice, koje su postavljene u Areni za ovakve koncerte, bilo totalno nepotrebne, jer je publika stajala, pjevala, plesala i nije dala zadarskoj klapi da stane. U jednom trenutku se Tomislav Bralić našalio riječima: „Znate kako svećenik kaže u crkvi; izvolite sjesti“. Publika je uz smijeh i pljesak sjela, ali to nije dugo trajalo, ubrzo su svi opet bili na nogama i u sav glas pjevali.

Koncert koji je trajao skoro tri sata, vjerujemo da će ostati publici u jako lijepom sjećanju, a posebno trenutak kad je klapa odpjevala dio pjesme „Samo anđeli znaju kako je u raju“.

( S.V. )

Pin It on Pinterest