Uzbudljivi dnevni i noćni nastupi obilježili početak 6. Dimensionsa – donosimo najavu vikenda

Nakon spektakularnog koncerta otvorenja u pulskoj Areni sa zvijezdama večeri Grace Jones i Moderatom, publika se preselila na štinjansku lokaciju 6. Dimensions Festivala čiji je program započeo tijekom dana na prepunoj Beach pozornici uz Kamaal Williams Ensemble koji je nastupio i večer prije u Areni, te teksaški hipnotički rock sastav Khruangbin.

Program se navečer s plaže preselio na tvrđavu Punta Christo te na glavnu festivalsku pozornicu The Clearing gdje su najviše interesa pobudili uživo nastupi Floating Pointsa i Romarea. Prepunu pozornicu Mungos dobro su protresli nastupi stalnih festivalskih DJ-eva, Male i Kode 9-a, dok je još jedan rado slušani gost – Petar Dundov, s kolegom Black Amigom zatvarao susjednu pozornicu The Stables.

Premda je vremenska prognoza varljiva, festivalski program održat će se kako je i najavljeno. Na omiljenoj dnevnoj pozornici The Beach u petak u 17 sati nastupa Moses Boyd, koji je svirao i na koncertu otvorenja u Areni, te Dam Funk u 19:30, također u izdanju uživo. Zagonetni dance-rap izvođač iz Gane, Ata Kak, nedavno se vratio nastupima nakon nekoliko desetljeća izbivanja, a u petak ćemo ga gledati i slušati na glavnoj pozornici. Večer se nastavlja nastupima velikih imena poput Alixa Pereza, Dopplereffekt live i Marcela Dettmanna.

Subota je prepuna iznenađenja i odličnih nastupa. Domaći producent i DJ Ilija Rudman otvara glavnu pozornicu The Clearing, sastav Chui nastupa u dnevnoj varijanti na pozornici uz more, a Mungos Arenu će zatresti nastup “leđa o leđa” legendarnog Goldieja uz ANT TC1-a. Izdavačka kuća PDV predstavlja domaće etikete na stageu The Ballroom pa DJ pult preuzimaju Andrea Ljekaj, Borut Cvajner, Boris Bjelica Bebetto, Mislav, Mario Kolonić Pytzek i Marko Dakovic Volster. Detroitski techno autoritet Theo Parrish imat će cjelovečernji nastup na pozornici The Garden.

Nedjelja na glavnoj pozornici, The Clearingu, nudi sve same glazbene teškaše – dobre veze s Detroitom nastavljaju se s nastupom kultnih Aux 88, koji će pozornicu prepustiti prvoj dami elektro scene Nini Kraviz. Večer će zatvoriti techno inovator i istinska zvijezda – Jeff Mills. Paralelno sa spektakularnim line-upom The Clearinga, na Moat pozornici nastupit će Goldie s ekskluzivnim techno setom, Mungos će ugostiti pionira dub elektronike Adriana Sherwooda, a The Garden će plesati kako Gilles Peterson bude svirao. Na maloj pozornici tik uz ulaz na tvrđavu, sve popularnijoj Ariji, nastupit će domaći sastav Kozmodrum koji majstorski kombinira jazz, elektroniku i dub.

Na festivalskim blagajnama bit će moguće kupiti 3-dnevne ulaznice (700 kn), 2-dnevne ulaznice (500 kn) i jednodnevne ulaznice koje se mogu kupiti na taj dan (250 kn). Radno vrijeme blagajni na glavnom festtivalskom ulazu: četvrtak 00-04, petak 11-02, subota 11-02, nedjelja 11-02.

Sve informacije o Dimensions festivalu dostupne su na:

www.dimensionsfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival
www.facebook.com/DimensionsFestival
www.twitter.com/dimensions_fest
www.mixcloud.com/dimensionsfestival
www.youtube.com/dimensionsfestival

(photo: Darko Zima )

Pin It on Pinterest