Održan sastanak zamjenika šefa misije Britanskog veleposlanstva u Zagrebu i direktora ŽK Pula

 

U prostorijama Županijske komore Pula 07. rujna održan je sastanak zamjenika šefa misije Britanskog veleposlanstva u Zagrebu g. Petera Clementsa i direktora ŽK Pula Damira Sirotića.

Cilj sastanka bio je razmijeniti informacije i iskustva te razmotriti mogućnosti konkretne suradnje na gospodarskom planu. G. Petera Clementsa zanimalisu trendovi i stanje investicijske klime u Istri, osobito oni koji su vezani za administrativne prepreke i složenost zakonske regulative. Također je bilo razgovora o mogućnostima suradnje u segmentu turizma, o produženju turističke sezone te o mogućnostima suradnje u razvoju tzv. industrije doživljaja.

Direktor ŽK Pula upoznao je g. Clementsa s karakteristikama istarskog gospodarstva te s ulogom i aktivnostima HGK u međunarodnoj gospodarskoj suradnji i internacionalizaciji poslovanja. Naglasio je kako s obzirom na brojnost, u Istri dominiraju male i srednje tvrtke te je kao moguće područje suradnje predložio zajedničke aktivnosti usmjerene upravo na takve gospodarske subjekte u obje zemlje.

Zaključeno je da postoje mogućnosti za uključivanje obiju strana u buduće zajedničke aktivnosti te da će se nastaviti kontakti u tom smjeru.

Pin It on Pinterest