Istra pomaže poplavljenom Zadru

 

Vatrogasna zajednica Istarske županije ovog je tjedna uputila pomoć vatrogascima Zadra kojeg je zahvatila velika elementarna nepogoda. Pomoć se sastojala od 5 električnih pumpi, jednog agregata za struju te 9 isusivača vlage za prostore. Jutros je za Zadar krenula i cisterna za prijevoz fekalnih voda s posadom pulskog komunalnog poduzeća Herculanea d.o.o.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije i načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac smatra kako je u situacijama poput ove ključna solidarnost, kao i međusobna pomoć službi.

„Po informaciji o nepogodi koja je zadesila područje Zadra i okolice, ponudili smo pomoć. Zadarski vatrogasci izrazili su potrebu za pumpama i agregatom koje smo im odmah i poslali“, kazao je vatrogasni zapovjednik Kozlevac.

Istarski župan Valter Flego je naglasio kako je i Istra proteklog tjedna imala slične poteškoće uslijed velikih količina oborina, te se cijelo vrijeme radilo na otklanjanju posljedica.

„I sami smo se susreli s obilnom kišom, iako u znatno manjim razmjerima u odnosu na zadarsko područje. Suosjećamo s građanima Zadra i sa svim službama koje su od samog početka uključene u saniranje nastalih šteta. Važno je da pomažemo jedni drugima i zato je i Istarska županija odlučila reagirati“, rekao je župan Flego.

Na odaslanu pomoć osvrnuo se i pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuvši kako je vatrogasni sustav u Istri jedan od najuređenijih i najefikasnijih sustava u Hrvatskoj i šire.

„Naš sustav u svakom trenutku može odgovoriti na izazove zbog čega kod građana i sve većeg broja turista postoji visok osjećaj sigurnosti. Smatram da na taj decentralizirani sustav funkcioniranja možemo biti ponosni, a zbog našeg zajedništva i načina funkcioniranja i po tom pitanju možemo biti primjer ostalima. Želim se zahvaliti svima koji djeluju unutar vatrogasnog sustava na njihovoj solidarnosti, požrtvovnosti i nesebičnosti“, poručio je pulski gradonačelnik.

Pin It on Pinterest