U Puli otvoreni 10. Dani inženjera elektrotehnike

 

U pulskom hotelu Park Plaza Histria danas su otvoreni 10. Dani inženjera elektrotehnike, najznačajnije okupljanje stručnjaka iz svih područja elektrotehničke struke.

U organizaciji Hrvatske komore inženjera elektrotehnike, u odabranim referatima ovog stručnog dvodnevnog okupljanja 400-ak sudionika iz zemlje i regije obuhvaćene su mnoge teme značajne za rad inženjera elektrotehnike, kako projektanata i nadzornih inženjera, tako i inženjera voditelja građenja i voditelja radova. Organizator, Hrvatska komora inženjera elektrotehnike je nastojala obraditi većinu tema koje trenutno zaokupljaju hrvatsku stručnu javnost. Posebno će biti interesantno čuti najaktualnija razmišljanja o energetskoj strategiji Republike Hrvatske te najnovije svjetske trendove u proizvodnji, prijenosu, distribuciji i skladištenju električne energije.

U ime Grada Pule brojne okupljene pozdravio je zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek koji je istaknuo kako Grad Pula aktivno pomaže i podržava sve aktivnosti usmjerene ka inovaciji s ciljem poboljšanja kvalitete života svih građana. „Zadovoljstvo mi je što drugu godinu za redom imamo priliku upravo u Puli ugostiti eminentne stručnjake i znanstvenike iz zemlje i inozemstva koji će na ovom skupu imati mogućnost za usavršavanjem i upoznavanjem s novim dostignućima u elektrotehničkoj struci. Kao Grad, aktivno pomažemo i podržavamo sve aktivnosti koje su usmjerene ka inovaciji s ciljem poboljšanja kvalitete života svih građana. Podsjetit ću na Centar za istraživanje metala METRIS koji je usmjeren prije svega na poticanje tehnološkog razvoja i razvoja inovacija, zatim tu je i Istarska razvojna agencija koja je danas nezaobilazan faktor razvoja gospodarstva cijele Istarske županije.

 

Posebno smo ponosni na tehnološki inkubator Istarske razvojne agencije kao i na Centar za popularizaciju znanosti i inovacija koji je namijenjen djeci od osnovnih do završenih razreda srednje škole s ciljem popularizacije znanosti među najmlađima kojima će se omogućiti da svoju prirođenu znatiželju i interes pretvore u ljubav prema znanosti i istraživanju. Pula se sve više pretvara u studentski grad, osim Sveučilišta Jurja Dobrile, rasadnik mladih kadrova posebice inženjera je i pulska Politehnika s brojnim usmjerenjima. Sve su to pretpostavke na kojima možemo graditi zajedničku budućnost temeljenu na znanju“, poručio je zamjenik gradonačelnika i svima poželio ugodan boravak u Puli.

Zamjenik istarskog župana Fabrizio Radin poručio je kako županija prepoznaje iznimnu važnost obrazovanja i istraživanja u području elektrotehnike i primijenjenih znanja ove struke, zbog čega od samog početka i podržava ovaj događaj.

Brojne prisutne sudionike pozdravio je predsjednik Hrvatske komore inženjera elektrotehnike Željko Matić koji je istaknuo kako je ovaj skup inženjera postao tradicionalan, ali i najznačajniji skup inženjera na ovim prostorima.

10. Dani inženjera elektortehnike održavaju se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, sva četiri hrvatska elektrotehnička fakulteta iz Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke te domaćina Istarske županije i Grada Pule.

Pin It on Pinterest