Proračun 2018.: Održane posljednje ovogodišnje javne tribine s građanima

 

Posljednje ovogodišnje javne tribine po svim gradskim mjesnim odborima na kojima su građani imali priliku svojim prijedlozima  sudjelovati u izradi gradskog proračuna za 2018. godinu okončane su jučerašnjim održavanjem tribina u Šijani, a potom i na Busoleru za tamošnje stanovnike.

Prisutne je u osnovnoj školi Šijana pozdravio zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek i zahvalio svima koji svojim prijedlozima, mišljenjem i primjedbama pomažu Gradu u procesu izrade proračuna kao najvažnijeg dokumenta Grada. „Tribine su mjesto na kojemu građani mogu iznijeti svoje probleme i ideje kako i na koji način svoj kvart mogu učiniti još ljepšim i ugodnijim mjestom za život“, kazao je Cvek i poručio kako će se svaki prijedlog proučiti i nastojat uvrstiti u proračun.

Predsjednik mjesnog odbora Šijana Alen Drandić pohvalio je dosadašnju suradnju s Gradom te je iznio prioritetne prijedloge za iduću godinu, a to su uređenje Ulice 43. istarske divizije te uređenje naselja Ilirija. Također, prema Programu održavanja komunalne infrastrukture predloženo je među ostalim uređenje dječjeg igrališta u Koparskoj ulici i na ostalim lokacijama u Šijani te sadnja zelenila na dijelu ulice Jurja Žakna. Mještani Šijane ukazali su i na potrebu uređenja Benčićeve, Vinogradske i Labinske ulice. Odgovarajući na pitanja o komunalnoj opremljenosti i uređenju pojedinih ulica, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordano Škuflić kazao je kako je u planu uređenje gornjeg dijela Labinske ulice u industrijskoj zoni s pripadajućim nogostupom.

 

 

„Grad Pula sustavno radi na rješavanju problema odvodnje vode na svim kritičnim područjima grada što je vidljivo i prema dosadašnjim realiziranim projektima. Stoga je i uređenje ulice 43. istarske divizije sa kvalitetnom odvodnjom i svom opremom jedan od prioriteta Grada Pule koji će se realizirati“, poručio je Škuflić. Vezano pak za uređenje dječjih igrališta Škuflić je zaključio kako će se igralište u Koparskoj ulici i u naselju Ilirija urediti te kako je intencija Grada gumenom podlogom i ostalom opremom urediti sva 72 igrališta na području Pule.

Mještane mjesnog odbora Busoler najviše je zanimalo komunalno uređenje i infrastruktura naselja poput izgradnje kanalizacije, asfaltiranja pojedinih ulica i javnih površina. Dio prijedloga odnosio se na potrebu postavljanja pješačkog prijelaza na novoizgrađenom, četverotračnom dijelu obilaznice kod trgovačkog centra pri čemu je pročelnik Giordano Škuflić istaknuo kako se trenutno razmatra i mogućnost postavljanja pješačkog mosta preko navedene dionice o čemu će se više znati nakon što se ispitaju tehničke mogućnosti njegove realizacije i troškova. Mješani su pohvalili uređenje dječjeg igrališta te je zatraženo pojačano čišćenje pojedinih dijelova naselja.

Javne tribine s mještanima održane su u svim gradskim mjesnim odborima, prikupljene inicijative građana pomno će se razmotriti i na njih će stručne službe Grada povratno odgovoriti i prema financijskim mogućnostima uvrstiti u proračun za 2018. godinu.

Pin It on Pinterest