Započinje izgradnja dječjeg igrališta u Gervaisovoj ulici na Novoj Verudi

 

U sklopu programa održavanja – malih komunalnih akcija Mjesnog odbora Nova Veruda u Gervaisovoj ulici na Novoj Verudi započeli su pripremni radovi za izgradnju dječjeg igrališta. Pula Herculanea d.o.o. danas je započela s orezivanjem, odnosno uređenjem i oblikovanjem postojećeg biljnog materijala koje će biti uklopljeno u buduće dječje igralište nakon čega već sljedeći tjedan planiraju započeti građevinski radovi – nasipavanje terena, izgradnja pješačkih staza i temelja za postavu igrala. Dječje igralište uredit će se unutar postojeće zelene površine u obuhvatu od oko 200 metara kvadratnih. Na podlozi igrališta postavit će se pet igrala: klackalica za četvero djece,  njihalica na oprugama za četvero djece,  kućica za penjanje i provlačenje sa dvostrešnim krovom,  sprava za vježbu ravnoteže i  vrtuljak.  Također postavit će se i stol s klupama te dvije izdvojene klupe i dvije kante za otpatke. Igralište će se ograditi panelnom ogradom u zelenoj boji s integriranim dvokrilnim vratima kako bi kontrola ulaza i izlaza bila sigurnija.

Izvođač građevinskih radova je Cesta d.o.o..

U sklopu malih komunalnih akcija Mjesnog odbora Busoler prošli tjedan dodatno je ograđeno dječje igralište u Valmadama te je postavljena dvostruka ljuljačka na dječje igralište u Ulici Orbanin.

Na području Grada Pule postoji više od 80 dječjih igrališta koja se redovno održavaju i nadopunjavaju igralima te se sukladno zahtjevima mjesnih odbora, nastavno na financijske mogućnosti Grada, uređuju i grade nova dječja igrališta kako bi mališani imali adekvatne uvjete za igru i zabavu na otvorenome.

 

Pin It on Pinterest