Festival terana i tartufa kao poziv u Motovun

 

Ulazak u listopad svih asocira na vrijeme tartufa i kvalitetnih vina, pa tako se 21.listopada po 8. Put u Motovunu održava Festival terana i tartufa. Festival koji je sinonim za kvalitetne vinare i posebno dobre primjerke terana i mjesto susreta najboljih proizvođača proizvoda od tartufa, tvrtka koje se bave otkupom tartufa, prikaz najvećih primjeraka tartufa i druženja uz sve okuse i mirise koje nudi jesen.

Festival svoja vrata otvara od 12 sati, a degustacija, druženje uz glazbu, kupnja raznih proizvoda i uživanje u društvu i glazbi predviđeno je do 20 sati. Kupnjom degustacijske čaše po cijeni od 40 kn, te bona od 5 kunagosti mogu kušati izložena vina. Najveći tartuf bira se u 15 sati, a posjetitelji će tijekom dana ocjenjivati najbolji teran po mišljenju publike, a svi koji glasaju mogu osvojiti i bogate poklon pakete.

Cijeli dan posjetitelji imaju prilike posjetiti izložbu starih fotografija „Priča o kamenu“ Udruge fotografa Fotovun. Ovogodišnja novost je dječja radionica izrade tjestenine u sklopu Društva naša djeca od 14 do 17 sati. Program se odvija u šatoru pa bojazni od kiše nema. Iskusni i profesionalni kuhari vodit će brigu ogastroshowu i to s jelima na bazi terana i tartufa. Detaljniji program slijedi uskoro.

Brdo s posebnom energijom i najboljim teranom čeka Vas 21.10. od 12 sati.

( photo – Deni Peršić )

Pin It on Pinterest