Policajac van službe svladao muškarca naoružanog automatskom puškom

 

Policijski službenik Interventne jedinice policije Pula u četvrtak, 19. listopada, u vrijeme kada se nalazio van službe, svladao je muškarca koji je prijetio automatskom puškom te je na taj način spriječio daljnju opasnost za život građana i za svoj vlastiti život.

Naime, 19. listopada oko 16 sati, 29-godišnji policijski službenik je zaprimio informaciju da se u ugostiteljskom objektu u mjestu Kovači nalazi muškarac koji ima automatsku pušku te je o tome odmah obavijestio nadležnu policijsku postaju. Budući da se ugostiteljski objekt nalazi u blizini njegovog doma, policijski službenik se, iako je tada bio van službe, uputio prema mjestu događaja kako bi do dolaska policijske ophodnje, ukoliko to bude potrebno, poduzeo odgovarajuće mjere u cilju zaštite sigurnosti građana. U ugostiteljskom objektu zatekao je djelatnicu, goste i 37-godišnjaka, koji je u jednom trenutku izrekao prijetnje smrću te se uputio prema vozilu i uzeo automatsku pušku. Policijski službenik predstavio se muškarcu i naredio mu da baci oružje, na što je 37-godišnjak počeo okretati pušku prema policijskom službeniku. Kako bi spriječio napad, policijski službenik oduzeo je 37-godišnjaku pušku, no on ga je tada udario vratima vozila, a potom i šakom u glavu, uslijed čega je došlo do nehotičnog opaljenja pištolja policijskog službenika u zrak. U daljnjem sukobu, muškarac je bezuspješno pokušao policajcu oduzeti pištolj, a potom je počeo bježati s mjesta događaja. Policijski službenik, iako ozlijeđen, uputio se za njim te ga je uskoro sustigao i svladao uz pomoć sredstva s nadražujućom tvari i tjelesne snage. Do dolaska policijskih ophodnji, policijski službenik zadržao je 37-godišnjaka, koji je neprestano pružao aktivni otpor i prijetio policajcu smrću.

Policijski službenik je u događaju lakše ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć. Počinitelj je uhićen i doveden u Policijsku postaju Poreč-Parenzo, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 20. listopada u poslijepodnevnim satima, priveden je u pritvorsku jedinicu PU istarske zbog sumnje da je počinio kaznena djela prijetnja, napad na službenu osobu te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Pin It on Pinterest