DAN NEOVISNIH KINA U KINU VALLI

 

Filmska manifestacija Dan neovisnih kina, koju organizira Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, održat će se u utorak 7. studenog u Kinu Valli. Obilježavajući na ovaj način ujedno i 3. rođendan Kino mreže gledatelji širom Hrvatske moći će besplatno pogledati  biografsku avanturu o životu Jacquesa Cousteaua Odisej s Lambertom Wilsonom i Audrey Tautou u glavnim ulogama (film je dijelom sniman i u Hrvatskoj!) Ljubavnu bombu, redatelja Mads Erichsena te Dvorac od stakla, biografsku dramu Destin Daniel Crettona.

Dan neovisnih kina manifestacija je koja se održava na dan osnutka Kino mreže 7. studenog, u 35 kina u cijeloj Hrvatskoj usmjerena je na promoviranje kina, kinematografske djelatnosti i filmske kulture. Manifestacija je jedinstveno filmsko i kulturno događanje u cijeloj Hrvatskoj namijenjeno široj javnosti svih dobnih uzrasta, s naglaskom na jačanje i razvoj neovisnih kina te pokretanje nove kulturno-umjetničke i obrazovne ponude u lokalnim sredinama diljem Hrvatske te poticanje i podrška sredinama bez kina na pokretanje filmskih programa.

Centralni događaj manifestacije je premijera filma Odisej, spektakularne filmske priče o francuskom istraživaču podmorja, vizionaru i inovatoru Jacquesu Cousteau, pod redateljskom palicom Jérômea Sallea. Film koji je hrvatske otoke Hvar, Vis i Biševo – na kojima su snimljene neke od najatraktivnijih scena – stavio u središte svjetske filmske produkcije spaja Cousteauov životni pothvat i razvoj jedne turbulentne obiteljske priče.

 

Raspored projekcija je sljedeći:

18:00 – Ljubavna bomba

20:00 – Odisej

22:10 – Dvorac od stakla

Pin It on Pinterest