Branko Rajko ponovno izabran za predsjednika rovinjskog IDS-a

 

ROVINJ – Branko Rajko izabran je za predsjednika Gradske podružnice IDS-a Rovinj,  odlučeno je na Izvještajno-izbornoj skupštini proteklog vikenda. Na skupštini se također glasovalo za Predsjedništvo ZP IDS-a Rovinjštine, Garantni odbor IDS-a te članove Predsjedništva IDS-a.

Za članove Predsjedništva GP IDS-a Rovinj izabrani su Jadranka Andrijević, Tea Batel, Marinela Bašić, Elida Knežević, Želimir Laginja, Angela Marich, Edi Mendica, David Modrušan, Marčelo Mohorović, Christina Quarantotto, Emil Radovan, Donald Schiozzi te po funkciji Marko Paliaga i Valerio Drandić.

Milan Mihovilović kandidat je Gradske podružnice IDS-a Rovinj za predsjednika Zajednica podružnica IDS-a Rovinjštine, Marko Paliaga kandidat za član predsjedništva IDS-a, dok je za člana Garantnog odbora izabran Niccolò Sponza.

Predsjednik IDS-a Rovinj se zahvalio svima na iskazanoj podršci kazavši da mu je drago što članstvo ima vjere u njega te je dodao:

– U narednom razdoblju nastavit ćemo istim putem kojim smo i do sada koračali jer se pokazao ispravan i uspješan. Građani Rovinja prepoznaju i uvažavaju politiku IDS-a što su nam jasno dali do znanja na posljednjim lokalnim izborima. Izuzetno me veseli što smo u potpunosti uspjeli realizirati program IDS-a i što među našim članovima vlada pozitivno ozračje. Kada kažem pozitivno ozračje, prije svega mislim na zajedništvo i entuzijazam jer smatram da je to naša najveća snaga, kazao je Branko Rajko.

Rajko je naposljetku kazao kako ga veseli što podružnica ima i puno mladih koji će, kazao je, uz starije i iskusnije članove, unijeti jednu novu svježinu svojim entuzijazmom.

Skupštini su uz brojne članove prisustvovali i gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga te saborski zastupnik IDS-a Giovanni Sponza.

Gradonačelnik Paliaga je istaknuo kako je Rovinj jedan od najuspješnijih hrvatskih gradova, apsolutni prvak u turizmu već godinama, no napomenuo je da se to nije dogodilo slučajno.

– Jedan od ključnih preduvjeta ovakve uspješnosti svakako su otvorenost i proeuropska orijentacija, odnosno težnja ka boljemu što je odlika IDS-a. Mi se u Rovinju uvijek vodimo europskim vrijednostima, a to su poštivanje ljudskih i manjinskih prava, otvorenost i transparentnost, convivenza i to su temelji na kojima gradimo i njegujemo moderno društvo, a samim time i naš grad. Ponosan sam na rad IDS-a i samo tako svi zajedno nastavimo dalje, kazao je Paliaga.

Naposljetku, na Skupštini su izabrani i fiducijari  za  Sabor IDS-a: Tonka Bajić, Silvio Brunelli, Davor Čabran, Valerio Drandić, Davorin Flego, Carmen Krančić, Želimir Laginja, Ester Popović i Josip Žužić dok su zamjenici  Iva Babić, Maura Čabran, Slavica Drandić, Kristijan Laginja, Emil Nimčević, Toni Orbanić, Vanda Poropat, Elvis Prenc i Nataša Stojanov.

Pin It on Pinterest