Blagdanska čarolija u Puli počinje paljenjem adventske rasvjete 30. studenog

 

Građane Pule i posjetitelje očekuje preko 200 kulturnih i zabavnih programa na 50 različitih lokacija

Pri samom je kraju blagdansko ukrašavanje Pule u što se uvjerio i pulski gradonačelnik Boris Miletić u današnjem obilasku Giardina gdje će od četvrtka, 30. studenog, zaživjeti tradicionalna blagdanska čarolija.

„Drago mi je što će bogat program „Prosinca u Puli“ našim sugrađanima i ove godine omogućiti zbilja mnoštvo kulturnih i zabavnih programa, njih preko 200 na 50 različitih lokacija. Pored toga, već ovaj tjedan, u četvrtak 30. studenog u popodnevnim satima, očekuje nas paljenje adventske rasvjete. Ovim putem pozivam naše sugrađane da nam se pridruže i da uživaju u prosinačkim danima koji su pred nama“, komentirao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

 

 

Uz već prepoznatljive sajamske kućice s prigodnom, blagdanskom ponudom, na Giardinima će i ove godine biti postavljena Čarobna šuma uz Kućicu Djeda Mraza i veselu svjetlosnu rasvjetu. Ovih dana završava i postavljanje velike digitalne božićne jelke na Trgu Portarata koja će se premijerno upaliti u četvrtak 30. studenog.

Osim toga, u četvrtak 30. studenog bit će službeno otvoreno i klizalište na Trgu kralja Tomislava koje će svakodnevno, do 14. siječnja biti otvoreno od 09:00 do 22:00 sata (dok će 24., 25., 31.12, i 1.1. imati prilagođeno radno vrijeme).

 

 

„U suradnji s pulskim školama i vrtićima, ali i predškolskim i školskim institucijama cijele Puljštine, organizirano je besplatno klizanje, a cijene ulaznica i najma klizaljki na razini su prošlogodišnjih te su ujedno i najpovoljnije u čitavoj zemlji“, komentirao je direktor Pula Sporta Ivan Glušac i napomenuo kako će se na klizalištu upriličiti i doček Nove godine za najmlađe, 31. prosinca u podne, uz nastup grupe Gelato Sisters.  

Cjelokupni program „Prosinca u Puli“ dostupan je na web stranici www.prosinacupuli.hr.

Pin It on Pinterest