Miletić: Odbijanje amandmana IDS-a vladajući pokazuju nerazumijevanje prema Istri

 

ZAGREB – Predsjednik IDS-a Boris Miletić jučer je u Saboru odbijanje svih amandmana Kluba IDS-a, PGS-a i RI-a na Prijedlog državnog proračuna za 2018. godinu ocijenio izuzetno nekorektnim prema svim građanima Istre, Liburnije, Rijeke i Kvarnera.

Naime, Klub IDS-a, PGS-a i RI-a uputio je 25 amandmana na Prijedlog proračuna za kapitalne projekte u javnoj infrastrukturi, obrazovanju, zdravstvu i skrbi za starije u ukupnoj vrijednosti od 345,6 milijuna kuna.

– Naši amandmani bili su realni i prije svega nužni kako bismo zadržali postojeće standarde i krenuli s prijeko potrebnim infrastrukturnim projektima, kazao je predsjednik IDS-a dodajući da vladajući time ne pokazuju nikakvo razumijevanje prema građanima regije koja godišnje uplaćuje u centralnu blagajnu 1 milijardu kuna više no što joj se vraća.

– Iza ove brojke stoji nemjerljiva količina uloženog truda i napornog rada naših sugrađana, a država im se zahvali dajući im tek mrvice, naglasio je Miletić podsjetivši da je Vlada za  Istarsku županiju predvidjela tek 0,13 posto državnih rashoda.

Predsjednik IDS-a smatra da građani Istre zaslužuju puno više. – Naši sugrađani s punim pravom očekuju kvalitetnije usluge te da  im se kroz realizaciju razvojnih projekata barem djelomično vrati višak koji su uplatili.

– Mi ne želimo ovisiti o dobroj volji pojedinih ministara ili amandmanima tražiti dodatna sredstva za ključne infrastrukturne projekte. Želimo da se novac koji je ovdje stvoren tu i uloži. Zato ćemo i dalje inzistirati na prijeko potrebnoj decentralizaciji Hrvatske, jer današnji trom i neučinkovit državni ustroj koči najrazvijenije regije, a nije od koristi ni manje razvijenim sredinama.

Pin It on Pinterest