U kinu Valli predstavljen projekt XII x II

 

Danas je u Kinu Valli predstavljeno jedanaesto izdanje kalendara i CD-a XII x II posvećeno je 65. godišnjici održavanja Pulskog filmskog festivala na kojem je sudjelovao zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek.

O projektu XI Ix II govorio je pročelnik za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica, ravnateljica Pula Film Festivala i  izbornica likovnog dijela izdanja za 2018. godinu Gordana Restović te Bruno Krajcar koji je predstavio glazbenike koji su sudjelovali u ovjekovječivanju filmske glazbe za potrebe projekta.

Projekt je sastvaljen na načina da je dvanaest mladih likovnjaka svojim  originalnim radovima čestitalo rođendan jednom od najstarijih filmskih festivala na svijetu, a 12 glazbenih brojeva podsjećanja su na filmske uspješnice u kojima je glazba ostavila prepoznatljiv trag. Veći dio albuma pripremljen je i snimljen upravo slavljeniku u čast, s ciljem poticanja interesa za filmsku glazbu kako kod učenika i studenata, tako i kod glazbenih entuzijasta s područja koje popularno zovemo glazbeni amaterizam.

O značaju projekta govori činjenica da je, uključujući i 2018. godinu, u projektu sudjelovalo šestotinjak glazbenika i 150 likovnjaka iz Istre.

Kalendar i CD služi i kao protokolarni poklon Županije povodom novogodišnjih blagdana, čime se istarska kultura promovira i izvan granica Hrvatske.

Fotogalerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1376458355799576

 

Pin It on Pinterest