Divljač na cesti – upozorenje vozačima

 

U naletu na divljač koji se dogodio noćas oko 1 sat na kolniku državne ceste D48 nitko nije ozlijeđen, ali je nastala materijalna šteta.

Nesreća se dogodila kada je 20-godišnjak upravljao automobilom BMW, pulske registarske oznake, iz smjera Pazina prema Poreču.

U jednom mu je trenutku s lijeve strane iz visokog raslinja istrčala na kolnik divlja svinja koja je od udarca odbačena van kolnika. Uginulu divljač preuzeli su djelatnici nadležne veterinarske stanice.

Budući  je 20-godišnjak kao mladi vozač upravljao automobilom pod utjecajem alkohola (0,30 g/kg) protiv njega se podnosi odgovarajuća prijava zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama pogotovo u jutarnjim satima, te da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

Također,  upozoravaju se vozači da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Napominjemo, da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

( photo – ilustracija )

Pin It on Pinterest