Sve je spremno za Noć muzeja u Puli

 

Kao što to je to već poznato, posljednjeg petka u siječnju diljem Hrvatske održava se kulturna manifestacija pod nazivom Noć muzeja.

Naglasak manifestacije ove je godine stavljen na sagledavanja postojećih i stvaranje novih zbirki i muzeja na temu sporta, poticanje lokalnih inicijativa na očuvanju i usporednom vrednovanju sporta te stvaranje ozračja osjetljivosti na sport kao kulturološku vrijednost.

Pulski muzejski lokaliteti spremno dočekuju građane, pa će se tako uz čaj i kuhano vino, na programu naći brojne izložbe i perfomansi.

U 17 sati u prostorijama Puljanima dobre znane nekadašnje slastičarnice “Kod Mađara” održat će se svečano otvorenje nove muzejske zbirke MEMO MUSEUM izložbom o Anni Franki.

Nešto kasnije u 18 sati u U Povijesnom i pomorskom muzeju Istre otvara se izložba “Boks u Puli”, a potom će se moći razgledati izložbe “Buzet na starim razglednicama” te “Sloboda narodu! antifašizam u Istri”.

Muzej suvremene umjetnosti Istre u isto vrijeme priprema izložbu “Tijelom i umom/O performansu u Istri – poglavlje prvo”, dok će svoje prigodne programe imati i HDLU Istre te Sveučilište Jurja Dobrila.

Također, vrijedi svakako spomenuti i Arheološki muzej Istre koji će otvoriti svoje objekte.

Uz mogućnost posjeta izložbi “Gajba i tić” u Svetim Srcima, “Archaeolim” u Galeriji C8, razgleda Augustovog hrama te koncerta u Areni, u Galeriji C4 u Carrarinoj ulici bit će otvorena vitrina mjeseca “Vjernost, blagost, poniznost… Simbolika životinja na keramičkom posuđu”.

Stručna vođenja po slavnom rimskom amfiteatru bit će u 18, 19 i 20 sati. Ulaz je dakako, na sve izložbe i programe besplatan.

Pin It on Pinterest