Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek

 

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u Puli ministricu kulture Republike Hrvatske Ninu Obuljen Koržinek u sklopu njezinog službenog posjeta Istarskoj županiji. Na radnom sastanku na kojem su sudjelovali i predstavnici kulturnih ustanova koje djeluju u Puli, pulski je gradonačelnik ministrici zaželio dobrodošlicu i zahvalio na potpori brojnim projektima u kulturi koje Grad provodi.

„Pula je prepoznata kao grad u kojemu se tijekom cijele održavaju brojne kvalitetne manifestacije i aktivnosti i zahvalan sam Ministarstvu kulture na partnerskom odnosu.   Radujem se velikim projektima u kulturi koje nas u našem gradu očekuju, ne samo kroz programe nego i kroz značajne investicije, a vjerujem da će se naša izvrsna suradnja nastaviti i ubuduće“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek  kazala je kako Ministarstvo pomno prati sve hvalevrijedne pulske inicijative, kako institucionalne tako i one vaninstitucionalne u području kulture i umjetnosti. „Ono što će nas u naredne tri godine dodatno povezati u suradnji s Gradom Pulom je velika investicija u Arheološki muzej Istre gdje će Ministarstvo osigurati sredstva, a Grad Pula kroz ITU mehanizam za urbano područje Pula pomoći u obnovi Malog rimskog kazališta. Očekujemo da ćemo na prostoru muzeja imati jedan senzacionalan muzej koji uključuje vrijedno arheološko nalazište i veselimo se toj suradnji“, kazala je ministrica.

Kroz mehanizam teritorijalnog ulaganja od ukupnog iznosa od 229 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova, za projekte vezane uz kulturnu baštinu alocirano je nešto manje od 22,5 milijuna kuna.

Na radnom sastanku uz gradonačelnika i ministricu sudjelovali su i pročelnici upravnih odjela za kulturu Grada Pule i Istarske županije, Jasmina Nina Kamber i Vladimir Torbica te ravnatelji kulturnih institucija – Arheološkog muzeja Istre, Pomorskog i povijesnog muzeja Istre, Muzeja suvremene umjetnosti Iste te Pula Film Festivala i Istarskog narodnog kazališta, Gradskog kazališta Pula koji su ministricu upoznali s brojnim aktivnostima i aktualnim projektima koje provode.

Pin It on Pinterest