Dnevna informacija PU Istarske 01.02.2018.

 

Priveden zbog krađa građevinskog materijala i drva

 Porečka je policija, u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Pazin, utvrdila sumnju da je 42-godišnji hrvatski državljanin počinio tri kaznena djela krađe. Muškarca se sumnjiči da je u razdoblju od 18. do 21. studenoga prošle godine, sa zemljišta u Novoj Vasi, otuđio razni građevinski materijal, čime je 45-godišnjeg vlasnika oštetio za više tisuća kuna. Građevinski materijal osumnjičeni je otuđio i u noći s 13. na 14. siječnja, s gradilišta u mjestu Markovac, čime je pravnu osobu iz Poreča oštetio za više tisuća kuna.

Na pazinskom području, osumnjičeni je u noći s 20. na 21. siječnja, sa zemljišta u mjestu Ivetići kod Tinjana, otuđio nekoliko prostornih metara ogrjevnog drva, čime je 52-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 31. siječnja u poslijepodnevnim satima, osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Osumnjičen za teško ozljeđivanje muškarca

 Rovinjska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda. Sumnjiči ga se da je 27. siječnja,  u Istarskoj ulici u Balama, na terasi ugostiteljskog objekta, fizički napao 39-godišnjaka.  Ozlijeđenom muškarcu pružena je pomoć u OB Pula, gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju. Osumnjičeni je u večernjim satima 31. siječnja priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Otuđile starici novac

 Policijski službenici tragaju za dvije ženske osobe, koje su jučer oko 10 sati, u Kosovoj ulici u Puli, pokušale ući u stan 83-godišnjakinje pod izlikom da joj žele izmjeriti tlak. Starica ih nije željela pustiti u stan te ju je jedna žena odgurnula, nakon čega su obje žene ušle u stan i otuđile starici nekoliko desetaka tisuća kuna.

Teže ozlijeđen u prometnoj nesreći

 Jedna je osoba teže ozlijeđena u prometnoj nesreći, koja se dogodila 31. siječnja oko 18.40 sati u Puli. Nesreća se dogodila kada je 63-godišnjak,  pod utjecajem alkohola od 1.59 promila, upravljao automobilom Renault, pulske registarske oznake, kolnikom Ulice Valdebečki put.  U blagom zavoju, vozač je zbog neprilagođene brzine, sletio van kolnika te udario u zid kuće u vlasništvu 89-godišnjakinje. Ozlijeđenom vozaču pružena je pomoć u OB Pula, gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju. Protiv njega se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi optužni prijedlog.

Pin It on Pinterest