Finalisti natječaja „Hrvatska kakvu želimo“ pet Osnovnih škola iz Istarske županije

 

U ponedjeljak 26. ožujka 2018. godine u Zagrebu u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije na kojem je prisustvovala i ministrica Gabrijela Žalac, djelatnici Istarske razvojne agencije uručili su nagrade najboljim učenicima iz Istarske županije.

Nakon svečanog uručenja nagrada održan je prigodni dječji program i izložba najboljih radova.

U sklopu procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje organiziralo je nagradni natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu „Hrvatska kakvu želimo“.

Istarska razvojna agencija ključan je partner u izradi Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine.

Cilj ovog natječaja bio je da učenici koji danas pohađaju osnovnu školu prezentiraju svojim radovima kakvu Hrvatsku vide 2030. godine kada će i oni sami biti punoljetni građani ove zemlje.

Istarska razvojna agencija kao regionalni koordinator sudjelovala je u provedbi natječaja na županijskoj razini te je ocijenila radove učenika iz osnovnih škola na području Istarske županije.

Članovi ocjenjivačkog odbora Istarske razvojne agencije pregledali su sve pristigle radove koji su ocijenjeni prema 4. kriterija za ocjenjivanje.

Radovi su morali pokrivati ostvarenost teme „Hrvatsku kakvu želimo“, biti originalni i maštoviti s mogućnošću prepoznavanja potencijala razvoja budućnosti, kroz svoju izradu morali su prezentirati hrvatski identitet i osjećaj prema domovini i biti gramatički i pravopisno ispravni.

Članovi ocjenjivačkog odbora nakon što su pregledali sve pristigle radove odabrali su one najbolje u četiri kategorije.

Kategorije u kojima su se učenici osnovnih škola natjecali su sljedeće:

Kategorija 1. Likovni radovi učenika od I. do IV. razreda, kategorija 2. Literarni radovi učenika od I. do IV. razreda, kategorija 3. Likovni radovi učenika od V. do VIII. razreda i kategorija 4. Literarni radovi od V. do VIII. razreda. Dobitnici nagrada su učenici Osnovni škola Šijana, Monte Zaro, Veli Vrh iz Pule, učenici Osnovne škole Vladimira Nazora iz Pazina, Područna škola Karojba i učenici Osnovne škole Milana Šorga iz Oprtlja.

Istarska razvojna agencija osigurala je prijevoz svim učenicima finalistima i njihovim profesorima na svečanu dodjelu nagrada te je osigurala iste.

 

Pin It on Pinterest