Otvoren 4. Sajam zdravog života i ljepote

 

Ovogodišnji Sajam zdravog života i ljepote, koji je ostvaren suradnjom Strukovne škole Pula i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije danas je u hotelu Park Plaza Histria otvorio svoja vrata posjetiteljima. Svečanom otvorenju, uz domaćine ravnatelja Strukovne škole Pula Ivu Bebeka i ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandra Stojanovića, nazočili su zamjenica gradonačelnika Elene Puh Belci, zamjenica župana Istarske županije Sandra Čakić Kuhar te ostali uvaženi gosti, partneri i učenici škole.

Čestitke Strukovnoj školi i Zavodu na uspješno organiziranom sajmu koji promovira zdravlje i ljepotu uvodno je uputila zamjenica gradonačelnika Pule. “Sajam zdravog života i ljepote predstavlja odgovor na gospodarska pitanja o kojima se uvijek aktualno raspravlja. Spoj obrazovanja i gospodarstva na jednom mjestu zaista predstavlja odgovor posebno na probleme u  turizmu i uslužnim djelatnostima i kada govorimo o stipendiranju naših najmlađih i njihovom uključivanju u radni svijet. Kao Grad, kroz brojne aktivnosti i suradnju sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije organiziramo korisne akcije poput pješačke manifestacije Hoditi i zdraviti biti koja je ove godine privukla mnogobrojne mlade sudionike.” – kazala je zamjenica gradonačelnika Puh Belci te je iskoristila priliku da čestita Dan Strukovne škole koje se također danas obilježava.

Zamjenica župana Istarske županije Sandra Čakić Kuhar kazala je kako joj je iznimno drago što ima prilike prisustvovati Sajmu koji obiluje velikom i najnovijom ponudom gospodarstvenika i koji uspješno promovira strukovna zanimanja kod mladih.

Ravnatelj Strukovne škole Ivo Bebek zahvalio se Gradu Puli i Istarskoj županiji te svima ostalima koji su poduprijeli i koji su pomogli u organiziranju ovogodišnjeg Sajma. “Danas se o strukovnom obrazovanju počinje govoriti kao o temelju razvoja i napretka za društvo u cijelini. Nažalost, obrazovni sustav i dalje stvara manjak potrebne strukovne radne snage koja se u prošlosti često zanemarivala. Ovu priliku koristim kako bi prisutne osnovnoškolce pozvao da dobro razmisle koju će srednju školu odabrati, pred mnoge od njih taj će izbor doći već na jesen, i da današnji dan iskoriste kako bi pogledali naše radionice i sve bolje uvjete obrazovanja u Strukovnoj školi.” – kazao je ravnatelj Bebek.

Savjet mladih Grada Pule podržao je ovogodišnji Sajama zdravog života i ljepote pa je tako na otvorenju nastupila Erika Filiplić iz breakdance  studija AB original s prigodnom plesnom točkom.


Ova jednodnevna manifestacija predstavlja mjesto susreta i prezentacije zanimanja Strukovne škole, obrtnika, gospodarstvenika, organizacija aktivnih na području zdravstvenog turizma, wellness i spa industrije, ljepote, nutricionizma i proizvodnje eko hrane. Cilj Sajma je spajanje svih relevantnih sudionika iz područja ljepote i zdravlja te edukacija šire javnosti o proizvodima i uslugama koje postoje u tim sektorima. U sklopu sajma održat će se brojna predavanja, seminari i radionice, te prezentacija Savjetovališta za zdravu prehranu.

Pin It on Pinterest