Obilježen Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe

 

Tradicionalnim polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima i žrtvama fašizma Istre u Titovom parku danas je obilježen Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić čestitao je svim sugrađanima Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe te je uz prisustvo pročelnika Ureda Grada Aleksandra Matića položio vijenac na Spomenik.

Vijenac je, u ime Istarske županije, položio zamjenik župana Fabrizio Radin,  a položili su ih i  predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule i Istarske županije, Društva Josip Broz Tito Pula te ostalih institucija i političkih stranaka.

„Drago mi je što naš grad baštini tekovine antifašizma. Prije nekoliko dana obilježili smo Dan Grada Pule, Dan oslobođenja, a danas cijela Europa slavi Dan pobjede nad jednim velikim zlom koje je zadesilo naš kontinent u prošlom stoljeću i zato volim kazati da je projekt ujedinjene Europe, prije svega, projekt mira. Europa je u zadnjih nekoliko stoljeća imala jako puno ratova i žrtava i stoga držim da vrijednosti Europske unije, mira i slobode, su nešto što naš kontinent ima kao najvrijednije. Volio bih da se i naša država uspjela obračunati s tim zlom iz prošloga stoljeća, za vrijeme Drugog svjetskog rata, ali uvijek živi nada da će to učiniti“ kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić te pozvao da se minutom šutnje oda počast za sve one koji su dali svoje žrtve kako bi danas živjeli u miru i slobodi.

Foto galerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1511602078951869

 

Pin It on Pinterest