Predstavljena interaktivna dvojezična e- slikovnica

 

Danas se u Zajednici Talijana Pula održalo predstavljanje interaktivne dvojezične e-slikovnice na kojem je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Grada Pule  Elena Puh Belci.

Pulski abecedarij slikovnica je namjenjena djeci predškolske dobi  i prvih razreda osnove škole radi lakšeg i zanimljivijeg  učenja slova, riječi  koristeći modernu tehnologiju, mobitele ili kompjutere, a sve u svrhu približavanja učenja djeci kroz zanimljive metode.
Zamjenica gradonačelnika pozdravila je sve prisutne, pohvalila inicijativu stvaranja jedne zanimljive priče, učenja za djecu, te poželjela djeci uspjeha u učenju i školi.

Predstavljanju slikovice su uz ravnateljicu Osnovne  škole Giuseppina Martinuzzi, Suzanu Cerlon, prisustvovale ravnateljica Gradske knjižnice Nela Načinović i Andrea Trapan iz Gradske knjižnice gdje  je sve i započelo , odnosno nastavak je projekta  „Pulska (pri)povijest – Ovo je moj grad! Upoznaj ga i ti!“ Gradske knjižnice i čitaonice Pula, koji je proveden u suradnji s pulskim osnovnim školama Centar, Vidikovac i „Giuseppina Martinuzzi”. 
Osmišljen je na način da kroz niz radionica potakne učenike na razvijanje sposobnosti vrednovanja povijesnih lokaliteta i kulturnog nasljeđa.

Interaktivnu e-slikovnicu  su osmislili učenici 2. b razreda OŠ “Giuseppina Martinuzzi” s profesoricom hrvatskog Teanom Tomažin.
Nakon govora i prezentacije svi su na kompjuterima mogli isprobati radi e-slikovnice, djeca nisu krila oduševljenje, a profesorice i odgajateljice složile su se kako je ovo dobar način da kroz igru i kroz nov način djeca uče i šire svoje znanje.

Pin It on Pinterest