Najavljeni „Dani otvorenih vrata“ i upisi u dječje vrtiće

 

Danas je u Komunalnoj palači održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program Dana otvorenih vrata vrtića kojeg zajednički organiziraju Dječji vrtić Pula ,DV-SI  Rin Tin Tin i DV Mali svijet.. Najavljeni su i upisi u Dječje vrtiće na području Grada Pule za pedagošku godinu 2018./2019.

Poziv za upise dječji vrtići objavit će na svojim oglasnim mjestima u ponedjeljak 21. svibnja 2018. godine, a Grad Pula objavit će sve dokumente vezane uz upise na web stranicama grada. Upisi će trajati do 04. lipnja 2018. godine. Zahtjeve će predavati roditelji osobno na upisnim mjestima u vremenu od 8-12 sati osim u srijedu 23. i 30. svibnja, kada će upisna mjesta biti otvorena od 15-19 sati. Upisna mjesta su sljedeća: DV PULA, DV Centar, Rižanske skupštine 4, DV MALI SVIJET, DV Monte Zaro, Park Monte Zaro 1, DV MALI SVIJET, DV Mali svijet, Banovčeva 29 i DV-SI RIN TIN TIN PULA – POLA, DV Giardini, Uspon Sv. Stjepana 1.Poziv je upućen svim roditeljima kojima predstoji upis djece u dječji vrtić, ali i onima čija djeca sljedeće godine stječu pravo za upis u malu školu.

U sklopu upisa djece u vrtiće odvijat će se i Dani otvorenih vrata.

Tijekom Dana otvorenih vrata vrtića, roditelji će moći razgovarati sa stručniom timom i  odgojiteljicama kako bi prilagodba u organizirani predškolski odgoj bila što bezbolnija za dijete.

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, rekla je da je zadovoljna i ponosna na rad ustanova , njihovo nesebično davanje, otvaranje vrata roditeljima i djeci za što bolji i lakši prvi kontakt s ustanovama.

Kazala je da jedinstveni upisi u vrtiće kojima je vlasnik Grad te privatne roditeljima garantiraju iste kriterije upisa, isti način bodovanja te iste cijene, a na roditeljima je da na Danima otvorenih vrata razgledaju vrtiće te izaberu onoga kojem smatraju da je najbolji za njihovo dijete.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Pula Mariza Kovačević kazala je da će DV Pula za razgledavanje otvoriti  svoje vrtiće, a pritom će u nekim vrtićima pripremiti i zdravu zakusku kako bi se roditelji upoznali s projketom „Zdrave hrane“ koja se provodi kroz ustanove.

Ravnateljica DV-SI Rin Tin Tin Tamara Brussich pojasnila kako će roditelji moći razgledati objekt Rin Tin Tin-a, te kako su im dani i obaveze ispunjene jer se privodi kraju projekt djece i tržnice koji je oduševio i roditelje i djecu.

Sanja Subotić je ispred DV Mali svijet naglasila je važnost roditelja da se upoznaju s procedurom i na vrijeme skupe dokumentaciju.

Sanja Krizman predsjednica Povjerenstva za upis djece u dječje vrtiće ukratko se osvrnula na bitne stavke, pravovaljane dokumente i informacije vezano za upise.

Ravnateljice vrtića prije svega pozvale su roditelje da dođu na „Dane otvorenih vrata“ da se upoznaju s vrtićima i da vide koje programe nude 17.svibnja, u četvrtak, od 17-19 sati, u sklopu toga prezentirat će se čime se vrtići bave tokom godine.

Pin It on Pinterest