Svečano otvoren 14. kongres Hrvatskog društva za endoskopsku kirurgiju hrvatskog liječničkog zbora

 

Danas je  u Hotelu Park Plaza Histria svečano otvoren 14. kongres Hrvatskog društva za endoskopsku kirurgiju hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) i 1. simpozij Hrvatskog društva za ubrzani oporavak nakon kirurškog zahvata (CRO_ERAS), koji se održava u Puli od 16. do 19. svibnja 2018. godine.

Kongres je nacionalnog karaktera s međunarodnim sudjelovanjem. Organizatori kongresa su Hrvatsko društvo za endoskopsku kirurgiju i Opća bolnica Pula u suradnji sa Združenje za endoskopsko kirurgijo (Slovensko zdravniško društvo).

U ime Grada Pule kongresu je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci koja je srdčano pozdravila prisutne u ime gradonačelnika Borisa Miletića i svoje osobno te poželjela uspješan kongres i da Pula ih prviuće što više, na sve načine suradnje kako bi nova pulska bolnica koja će uskoro biti gotova dobije još bolje i educiranije osoblje.

Domaćin kongresa Ivica Fedel, dr.med. specijalist opće i digestivne kirurgije, zahvalio se Županiji i Gradu na potpori, iskazao je oduševljenje kongresom u Puli te poželio sudionicima dobru interakciju na predavanjima i ugodan boravak u Puli.

Kongres se po prvi put održava u Puli, sudjeluje oko 200 liječnika raznih kirurških specijalnosti koji izvode minimalno invazivne operacije. Tradicionalno sudjeluju kolege iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije, Austrije i Mađarske.

U sklopu kongresa održat će se i prvi simpoziji novoosnovanog Hrvatskog društva za ubrzani oporavak nakon kirurškog zahvata (CRO_ERAS) kao važne karike za uspješan ishod liječenja.

Kongres je prilika da se usuglase preporuke i smjernice i u tom rastućem segmentu pružanja zdravstvenih usluga.

Pin It on Pinterest