Bogat program povodom Dana sv. Tome

Na Trgu kralja Tomislava u Puli sinoć je u veseloj atmosferi obilježen Dan svetog Tome, zaštitnika Pule i Porečke i Pulske biskupije.

Mnogobrojnim građanima svih generacija u proslavi su se pridružili gradonačelnik Boris Miletić, zamjenik gradonačelnika Robert Cvek i pročelnik Ureda grada Aleksandar Matić.

Glazbeni dio programa započeo je nastupom plesnog studia Art Dance iz Pule u čijoj je organizaciji nedavno u Puli održano svjetsko prvenstvo u modernom plesu. Okupljene je potom zabavljao uvijek dobro raspoloženi In Vino Veritas, a glavna zvijezda večeri bio je Davor Radolfi s bendom Ritmo Loco koji je svojim plesnim hitovima uljepšao ovu proslavu.

Kako bi fešta bila prava pobrinuo se poznati kulinarski majstor Budimir Žižović sa suradnicima. Oni su naime pripremili posebnu gastro ponudu koja je nazvana Verudeška užina“, a riječ je o tjestenini s povrćem i kobasicama u kojoj su svi sastojci, naravno bili domaći, s okolnih područja Pule. Podijeljeno je ukupno 800 porcija.

Povodom proslave Sv. Tome, zaštitnika Pule u katedrali Uznesenja Marijina održalo se svečano misno slavlje koje je  predvodio mons. dr. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH u koncelebraciji sa svećenicima Porečke i Pulske biskupije. Na Trgu sv. Tome održan je zatim koncert glazbenika Bruna Krajcara i sestra Husar.

Osim toga, u galeriji C8 otvorena je izložba Crkva i zvono svetog Tome koje je izrađeno 1425. godine za tadašnju Crkvu svetog Tome koja se nalazila između katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije i Kandlerove ulice na mjestu današnjeg Parka žrtava Vergarole. 

Kompletna fotogalerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1574236266021783

 

Pin It on Pinterest