Rekordni turistički rezultati u Puli u prvoj polovici godine

U prvih šest mjeseci ove godine najveći istarski grad zabilježio 14 posto više dolazaka i 16 posto više noćenja

Posljednji podaci o dolascima i noćenjima turista potvrđuju da je pred Pulom još jedna uspješna turistička godina. U prvih šest mjeseci ove godine najveći je istarski grad zabilježio čak 14 posto više turista koji su ostvarili 16 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani. U brojkama, ostvareno je 125.348 dolazaka i 507.525 noćenja, a posebno je značajan mjesec svibanj u kojemu je zabilježeno povećanje noćenja od čak 69 posto.

“Posljednji podaci o turističkim kretanjima za prvih šest mjeseci 2018. zbilja su sjajni i najava su još jedne rekordne turističke godine koja nas očekuje u Puli. Cilj nam je kontinuirano poticati razvoj novih sadržaja i obogaćivati ukupnu ponudu grada, poput Muzeja istarskog maslinovog ulja i tek otvorenog Memo muzeja, a tu je naravno i više od tisuću manifestacija godišnje. Vjerujem kako je i to jedan od razloga zašto je Pula danas zauzela svoje mjesto u elitnom društvu 100 najodrživijih destinacija svijeta i zašto smo među najboljim “city break” destinacijama. Tome neprestano svjedoče i svjetski mediji koji redovito promoviraju naš grad i regiju, a Pulu pozicioniraju kao grad koji svi moraju posjetiti. To je rezultat svih nas te se iz tog razloga želim zahvaliti našim sugrađanima i svim djelatnicima u turizmu bez kojih ne bismo imali tako dobre rezultate”, komentirao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.  

Sa 105.981 noćenja i povećanjem od 10 posto, na prvom su mjestu gosti iz Njemačke, slijede domaći gosti s ostvarenih 47.358 noćenja i povećanjem od 19 posto, dok su treće mjesto zauzeli gosti iz Velike Britanije sa 36.739 noćenja. Zanimljivo je istaknuti kako je primjetan povratak ruskih gostiju koji su ostvarili 14.288 noćenja, odnosno povećanje od 54 posto.

Rekorde u turstičkom prometu očekuje i pulska Zračna luka koja je novim investicijama i novim linijama povezana s više od 60 stranih odredišta, a do konca godine očekuje promet od preko 700 tisuća putnika.

Pin It on Pinterest