Turisti u rekordnim brojevima dolaze u Pulu

Najnoviji podaci o dolascima i noćenjima turista potvrđuju da je Pula prolazi kroz još jednu rekordnu turističku godinu. U prvih sedam mjeseci ove godine u Puli je zabilježeno 9 posto više turista koji su ostvarili 10 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani. U brojkama, ostvareno je 236.250 dolazaka i 1,142,550 noćenja.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo rekordnim rezultatima te se još jednom zahvalio svim djelatnicima u turizmu na vrijednom radu. „Turizam nam se nije dogodio sam od sebe, već predstavlja rezultat mnogih ulaganja i vrijednog rada svih naših sugrađana i djelatnika u turističkom sektoru. Vjerujem kako su to prepoznali posjetitelji i kako je i to, uz sve prirodne ljepote koje imamo, jedan od glavnih razloga zašto nam se mnogi i vraćaju svake godine.“ – poručio je gradonačelnik Miletić.

Sa 252.579 noćenja i povećanjem od 15 posto, na prvom su mjestu i dalje uvjerljivo gosti iz Njemačke, slijede gosti iz Austrije s ostvarenih 71,729 noćenja, dok su treće mjesto zauzeli gosti iz Slovenije sa 67,869 noćenja. Domaći turisti također su ostvarili rekordne rezultate pa je tako tritisućljetnu Pulu do kraja srpnja posjetilo 23,542 domaćih gostiju koji su ostvarili 65,463 noćenja ili 11% više. Ove je godine potvrđen značajan povratak gostiju iz Rusije koji su ostvarili 24,269 noćenja što predstavlja rast od čak 37%.

Na rekorde u turstičkom prometu nadovezuje se i pulska Zračna luka koja je novim investicijama i novim linijama povezana s više od 60 stranih odredišta, a do konca godine očekuje promet od preko 700 tisuća putnika.

Pin It on Pinterest