Prostorni planovi Grada Pule za područje Uljanika jasno predviđaju namjenu brodogradilišne luke

Priopćenje za medije:

Obzirom na dezinformacije koje su se u dijelu javnosti jučer pojavile, a u vezi stanja u pulskom brodogradilištu Uljanik i važećim prostornim planovima, radi istinitog i cjelovitog informiranja javnosti dužni smo reagirati.

Grad Pula nije mijenjao niti je brisao odredbe prostornih planova koje se odnose na gospodarsku i proizvodnu djelatnost unutar područja obuhvata Uljanik brodogradilišta.

Za područje brodogradilišta Uljanik u svim je relevantnim dokumentima prostornog uređenja Grada Pule određena namjena luke posebne namjene – brodogradilišna luka.

Unutar površina namijenjenih za brodogradilišne luke može se obavljati djelatnost brodogradnje, djelatnost proizvodnje alata, alatnih strojeva, strojeva posebne namjene, proizvodnje strojeva za proizvodnju i korištenje električne energije, električnih uređaja i aparata, instalaterski radovi na brodu i građevinama, projektiranje u brodogradnji i graditeljstvu te nadzor u graditeljstvu, potom zdravstvene djelatnosti: medicinska i zubarska praksa te ostale poslovne djelatnosti: računalne i srodne aktivnosti, djelatnosti istraživanja i razvoja i ostale srodne poslovne djelatnosti, osim djelatnosti grupe agencija za zapošljavanje i posredovanje radne snage.

Iz toga je razvidno i nedvojbeno kako važeći prostorni planovi ne omogućavaju realizaciju nikakvih turističkih sadržaja.

Grad Pula

Pin It on Pinterest